IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пускат за движение отсечката от Южната дъга на София от "Тракия" до Герман

Участъкът с дължина 2,5 км ще е с временна организация и маркировка и през следващата година ще продължи полагането на последния износващ слой асфалт

13:21 | 31.10.20 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Агенция &quot;Пътна инфраструктура&quot;</em></p>

Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

От утре, 1 ноември, за улеснение на трафика през зимата се пуска движението в 2,5-километров участък от директното трасе на Южната дъга на Софийския околовръстен път от връзката с магистрала „Тракия“ до пътен възел „Герман“.

Това съобщават от Агенцията „Пътна инфраструктура“.

Отсечката е част от реконструкцията на 6 км от Околовръстния път между кв. „Младост“ и магистрала „Тракия“.

Целта е да се улесни пътуването през предстоящите зимни месеци и да се повиши безопасността, посочват от Агенцията.

Движението се пуска с временна организация, временна пътна маркировка и през следващата година работата на обекта ще продължи с полагане на последния износващ асфалтов пласт и изпълнението на всички довършителни работи.

В 2,5-километровия участък трафикът ще е в 3 ленти за движение във всяка посока, а при пътен възел „Лозен“ ще се използват и локалните платна.

Разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“ стартира през октомври м. г. Съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари.

С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от магистрала „Европа“ (София – Калотина) и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет.

Напредъкът по проекта е съгласно приетия график, като до момента са изпълнени 65% от предвидените дейности, отчита Пътната агенция. Участъкът по договор трябва да е готов до края на 2021 г., но с темповете, с които строителите работят, се очаква обектът да бъде завършен по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 6
Shadow1
преди 3 години
Пак временни работи, пак глупости. "Пускаме 2.5км. недовършен път, пускаме 134м. недовършен газопровод и 5 недовършени улични лами, засега са без кришките ама догодина и крушки ще им сложим, а по-догодина и тока ще им пуснем."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 2
hellwitch
преди 3 години
Цялата отсечка се прави.Просто не са готови мостовете и затова пускат частично там където няма мостове.Като цяло разлика няма да има със сегашното положение, защото тапите са при кръстовищата.Това съобщение е евтин ПИАР
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
evtimvz
преди 3 години
Не мога да разбера, а от Герман до Младост през Самоковско шоси има ли проект?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още