IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

20% от продадените нови коли в Китай ще са електрически до 2025 г.

Продажбите на електрически автомобили в Китай се очаква да достигнат около 1,1 млн. бройки тази година

16:18 | 02.11.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка:Chris Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка:Chris Ratcliffe/Bloomberg

Продажбите на електрически, хибридни и задвижвани с водород автомобили в Китай, най-големия автомобилен пазар в света, се очаква да нараснат до 20% от общите продажби на нови автомобили до 2025 г. от едва 5% сега, съобщи Ройтерс.

Продажбите на така наречените нови енергийни превозни средства (NEV), които включват електрически акумулаторни батерии, вградени хибридни превозни средства и превозни средства на водород, ще нараснат, тъй като китайската NEV индустрия подобри своите технологии и конкурентоспособност, обявява Държавният съвет на Китай в документ, който е част от петгодишния план за икономиката на страната.

Държавният съвет се застъпи за значителни подобрения в технологиите на китайските компоненти на електрическите превозни средства и изграждането на по-ефективни мрежи за зареждане и смяна на батерии, за да направи електрическите превозни средства по-удобни.

Китайското правителство ще подобри системата за квоти за зелени автомобили, за да стимулира автомобилните производители да правят по-екологични превозни средства.

Редица компании, включително Tesla, Volkswagen и Nio, разширяват производството на електрически превозни средства в Китай, като продажбите се очаква да достигнат около 1,1 милиона бройки тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:13 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Аууу, това направо бърка в душиците на местния мypзилaж, които хем са рашастанофили и китайцофили, хем яростни врагове на електрическите коли, Илон и тн.И какво ще кажете сейчас, таварищи? Пак ли мълчание, като под статията, че в Раша жулят здрави глоби на неносещите маска?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още