IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЧСИ продава кинокомплексите „Арена Младост“ и „Арена Запад“ за 6,1 млн. лв.

Оферти ще се приемат до 3 декември

19:32 | 02.11.20 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Камара на частните съдебни изпълнители</em></p>

Снимка: Камара на частните съдебни изпълнители

Частен съдебен изпълнител обяви за публична продан двете сгради на най-голямата българска кино верига - Кино Арена, в София, става ясно от съобщение на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители (КЧСИ).

Кинокомплексът „Арена Запад" на бул. „Тодор Александров“ е с начална цена от близо 3,6 млн. лв., като в нея се включва и теренът, върху който е построена сградата. Комплексът се състои от 15 киносалона и заведения за хранене и е с разгъната застроена площ от близо 17 хил. кв. м. В съобщението на КЧСИ се уточнява, че обект на публичната продан е само правото на собственост без правото на ползване на имота.

Другият обект на киноверигата, „Арена Младост", в квартал „Младост“ 4 е с начална цена от близо 2,5 млн. лв., като в публичната продан не е включен теренът, върху който се намира сградата. Комплексът в „Младост“ също се състои от 15 киносалона и заведения за хранене и е с разгъната застроена площ от 15 100 кв. м. И за втората сграда обект на публичната продан е само правото на собственост без правото на ползване на имота.

За собственик и на двете сгради е посочено дружеството „Лето Инвест“ ООД. Справка в Търговския регистър показва, че управители в компанията са Христо Илиев, Патрик Мабри и Джейсън Страмел. „Лето Инвест“ е българското дружество на американската инвестиционна компания Apollo Global Management, която през 2018 г. купува два пакета с проблемни вземания от Пощенска банка и ОББ на фирмата „Кино Арена“. Сред управителите на последната е Стефан Минчев, който инвестира над 30 млн. евро в създаването на „Арена Младост“ и „Арена Запад“ в София със заем от двете банки.

През май миналата година двете кина затвориха врати заради съдебни спорове на собствениците на „Кино Арена“ с кредиторите им.

Оферти за имотите ще се приемат до 3 декември в канцеларията на Софийския районен съд, като в обявлението се уточнява, че ще се смятат за недействителни предложения за цена под началната и такива, които надхвърлят началната цена с повече от 30%. Евентуалният купувач трябва да стане ясен на 4 декември.

Към момента Кино Арена оперира 8 кина с 51 зали в шест града в страната – по две в София и Варна и едно в Пловдив, Стара Загора, Плевен и Смолян.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
Yanis83
преди 3 години
Точно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
консервант
преди 3 години
Парцелите са по около 10 декара и сградати, та това е без пари!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
zelka007
преди 3 години
собствениците на техномаркет извъртяха същият номер навремето ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
Toranaga
преди 3 години
на собственост без правото на ползване на имота.Без коментар , при положение, че не знаем какъв е наема ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още