IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter няма да разреши на Тръмп и Байдън да се самопровъзгласят за победители

Туитове без нужното позоваване ще бъдат маркирани, а потребителите ще бъдат пренасочвани към официалния профил на мрежата за вота

20:06 | 02.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Микроблогинг платформата Twitter заяви, че ще маркира туитове на определени профили, включително на двамата претенденти за президентския пост в САЩ, които обявяват победа, преди това да са направили най-малко две от седем медии.

В понеделник от компанията съобщиха – потвърждавайки обявената си преди това политика, че за да могат определени профили да обявят победа на един от кандидатите, ще трябва да цитират или официални данни, или изчисления на най-малко две авторитетни, национални медии, които представят независими прогнози. Twitter сам избира кои са седемте медии, става ясно от обновените насоки на компанията за предстоящите избори в САЩ утре.

Допустимите медии са американската информационна агенция Associated Press, телевизионните канали ABC News, CBS News, CNN, FOX News, NBC News, както и сайтът DecisionDeskHQ.

Туитове, в които се твърди за победа на един от двамата кандидати без потвърждения, ще бъдат маркирани, а потребителите ще са пренасочвани към официалната страница на компанията за вота.

Профилите, които влизат в обхвата на правилото, са тези, свързани под една или друга форма с двамата претенденти – Джо Байдън и Доналд Тръмп, базирани в САЩ профили с над 100 000 последователи, както и отделни туитове, които са събрали поне 25 000 реакции като харесвания и споделяния.

Мярката на компанията е в отговор на все повечето притеснения, че резултатите от вота нямат да станат ясни на 3 ноември, тъй като на отделните щати може да им е необходимо повече време, за да преброят безпрецедентния брой бюлетини за дистанционно гласуване.

Политиката на компанията беше обновена в понеделник, след като се появиха съобщения, според които президентът Тръмп е заявил пред приближени, че възнамерява да обяви победа на вота, ако временните резултати покажат, че той има преднина, дори и крайният резултат все още да не е ясен. Президентът отрече да има такова намерение.

„Отговорът ми е, че президентът няма да открадне изборите“, каза на свой ред демократът Джо Байдън пред репортери във Филаделфия.

Новинарските издания показват предварителни резултати в изборния ден, но тази година се очаква забавяне на финалните данни заради големия брой бюлетини, изпратени по пощата, част от които най-вероятно ще бъдат преброени след вторник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още