IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По какво се разпознава добрият мениджър?

Предизвикателството беше да намерим баланса между физическото, психическото и икономическото здраве на служителите, коментира Явор Николов, Сенсата Технолоджис

22:30 | 02.11.20 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

InvestorBG · Бизнес Среща Подкаст епизод 0: Добре дошли!

Добрият мениджър е "гъвкавият мениджър" - този, който не подценява ситуацията; този, който наблюдава случващото се около него; и този, който проявява разбиране и оказва подкрепа както на неговите служители, така и на бизнес партньорите си. Тази теза подкрепиха Андрей Бъчваров, инвеститор и предприемач в IT сектора и Явор Николов, генерален директор на Сенсата Технолоджис Пловдив, в подкаста "Бизнес среща", с водещ Таня Кръстева.

"Предизвикателството за нас като мениджъри и лидери на екипи беше да намерим баланса между физическото, психическото и икономическото здраве на нашите служители", коментира Явор Николов, генерален директор на Сенсата Технолоджис Пловдив.

"В началото на кризата на преден план беше физическото здраве на служителите и как то бъде възможно най-подсигурено, като след това бързо започнахме да осъзнаваме и другите отражения на кризата. Но тъй като нашата компания има заводи в Китай и сме в непрекъсната комуникация с нашите колеги там, видяхме какви мерки работят ефективно и ги приложихме с доза разумен дискомфорт възможно най-бързо", каза той. 

По думите на Явор Николов "коронакризата принуди ръководството да участва пряко в активното общуване с персонала, като по този начин се редуцира пропастта между отделните йерархични нива в огранизацията".

"Колкото по-голяма е дистанцията между ръководството и служителите, толкова по-трудно и късно се разбират проблемите", посочи той.

Андрей Бъчваров, инвеститор и предприемач в IT сектора, сподели, че освен многобройните предизвикателствата, които кризата е причинила, тя същевременно е създадала и много възможности.

"В ЦИЕ определено бяхме свидетели на една сериозна консолидация и обща подкрепа в IT сектора. Още повече, успяхме да открием невероятни партньори в лицето на полски фирми, за които дори не сме и подозирали преди. Нашият сектор стана много по-открит и прозрачен. Тези фирми, които се грижиха и продължават да се грижат за персонала си и за партньорите си оцеляха, а другите просто изчезнаха. Тази неприсъща за Европа кооперация в сектора е нещо много добро за в бъдеще, тъй като до сравнително скоро всички бяхме доста арогантни и приемахме някои неща за даденост", допълни той. 

В заключение гостите споделиха мнението, че добрите практики, които се прилагат в момента, не са ситуативни и ще продължават занапред, тъй като кризата е достатъчно дълга, за да се види кое работи и кое не. Целия разговор може да чуете в записа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 3 години
всъщност по това се познава :)) предишния ми меринджей можеше да говори над час без нищо смислено да каже. :)) как го правеше - незнам, но за 6 месеца разби тийма и го уволниха, да го еааа в некадърника. :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Празна статия...общи приказки и нищоказване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 5
дядя Вова
преди 3 години
Предизвикателството беше да намерим баланса между физическото, психическото и икономическото здраве на служителите....Стига ве, това е в разрез с англо-сакс и комуно-мутро дерибеите.Особено в раздел: психическо здраве.Меринджей да се наричам,първа радост е за мене..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още