IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аспарух Карастоянов: Вотът за Байдън е наказателен за Тръмп

Ако изборите бяха преди пандемията, Тръмп щеше да е преизбран със сигурност, смята вицепрезидентът на Американо-българския бизнес център

15:30 | 04.11.20 г. 1
Аспарух Карастоянов: Вотът за Байдън е наказателен за Тръмп

Той обясни, че испаноговорящото население застава зад Тръмп заради създадените работни места, а много млади хора са дали подкрепата си за Байдън.

Карастоянов смята, че ако спечели представителят на Демократическата партия, политиката му ще се подкрепя от Европа, Иран и Китай.

Той напомни, че американският народ се интересува от своето ежедневие, а не от външната политика. Вицепрезидентът на Американо-българския бизнес център отбеляза, че въпреки коронапандемията САЩ отчита икономически ръст.

Аспарух Карастоянов каза още, че основните обещания на Тръмп са изпълнени на над 70%, включително създаването на работни места и противопоставяне на агресивната политика на Китай.  „Тръмп не беше политик, а той управлява Америка като корпорация“, посочи експертът.

Аспарух Карастоянов изрази лично мнение какво може да се очаква при победа на Байдън.

„Ще имаме някакви сътресения, при развитие на феномена с коронавируса, но и при здравословното състояние на бъдещия президент, което се коментира“, прогнозира вицепрезидентът на Американо-българския бизнес център. Той е убеден, че това ще рефлектира върху отношенията в НАТО, но смята, че „военнопромишленият комплекс е самостоятелен играч“, но все пак очаква, че „основно ще се размият целите за развитие на НАТО“.

Карастоянов посочи, че за първи път при Тръмп има такава твърда политика спрямо Близкия изток, както подкрепа за Израел, което му предостави възможността да има договори с арабски страни, като всичко се случва при един мирен процес.

Експертът обаче очаква заинтересоваността на Байдън към нашия регион – към Украйна и Балканите да е по-голям, защото „досега Тръмп не проявяваше особен голям интерес“. „За нас най-добре е прогнозируемата  политика“, посочи вицепрезидентът на Американо-българския бизнес център.

Кой ще е следващият стопанин на Белия дом? Кога ще са ясни резултатите? Какво ще е отношението на бъдещия президент на САЩ към Китай? Кои са неизвестните пред глобалната политика след вота в САЩ?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 3
ing5rov
преди 3 години
"Експертът обаче очаква заинтересоваността на Байдън към нашия регион към Украйна и Балканите да е по-голям, защото досега Тръмп не проявяваше особен голям интерес...""интересът" на практика означава война ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още