Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Пандемията е ударила сериозно бизнеса на хотели и ресторанти у нас

Почти 50% от заведенията в страната са затворили през пролетта, две трети са рестартирали бизнеса си

0
 
3
 
4
serafima до: Dr. Vatnikov
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Пак ви казвам, за сетен път, ДРугарю НЕкомсомолец, не искам да коментирате мои постов!. Не ми се НАТРИСАЙТЕ! ОчевАдно нямате НИЩО общо с тематиката на сайта, тук сте чуждо тяло и само снижавате нивото му.

Вашата тролска роля на ОПГ ГЕР(БКП) - комунисти е да плюете всичко, което прилича на критика по другаря-комунист от 1977 г., мутра-*** и 160-килограмов психически неустойчив невежа. Иначе ще ви спрат стотинките и ще останете гладен, както писа един разсъдлив човек в този пост миналия път.

Затова и пишете винаги 2 реда с едно и също съдържание. Друго не можете.
Заставам зад всяко число, което съм написала и разсъждения.
4
 
4
 
3
Dr. Vatnikov до: serafima
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Другарко комсомолка, пак ли си цъфнала тук да плюеш?

Да не ти чета безсмислените писания от 120 реда - резюмирай, има ли някакво креативно предложение или само обичайни шумкарски плювни?
4
 
4
 
2
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Дадените числа за пораженията върху туристическия бизнес ми се струват близки до реалните. Сигурно и други удари върху бизнеса ще се проявят.

Смятам, че това намаление на ставката на ДДС на 9% за ресторантите и заведенията беше една от измишльотините на този странен кабинет, както показват и данните от анкетата. Много тягостно е този очевидно неквалифициран кабинет да измисля разни мерки под влияние и командване на премиера си, които нямат логична икономическа база и обосновка. Досега например толкова се пазеха да не нарушат единството на ставката на ДДС в страната от 20% (с изключение на любимия хазарт, разбира се), а се хвърлиха на ресторантите. От самото начало трябваше да се помисли да се прави както в нормалните държави - намалена ставка за ЛЕКАРСТВА - които са МНОГО важни при това болно население в България с най-висока смъртност в света, КНИГИ (както е в Ирландия), стоки от първа необходимост като хряб (както е в Германия) и т.н. При нас е нужно само определен сектор от бизнеса ЯКО да се ПРИМОЛИ или настои пред премиера и той поддава, както сега увеличение на твърде многобройната ни нереформирана администрация (с 30% повишение на заплатите), на полицията - с 15%, като скоро имаха увеличение - били на предната линия на ковида, да видим колко от тях са болни за разлика от лекари и сестри, които висяха по перваза на бившия партиен дом и НИЩО съществено като подобрение нямат, на университетите - оттам идват гласовете за ГЕРБ вероятно и по-малко на БАН - ТЯХ ОТКРАЙ време ги ЦАКАТ ЯКО, но разчитат на науката или поне да се фукат с нея в ЕС. Всички тези мерки са хаотични и безсмислени, лява неумела и неефективна политика, а се пишат на десни!!!
В това отношение НИЩО ДОБРО не очаквам, а по-бърза оставка на това правителство и смяна на системата на икономически и социални отношения. Най-напред да се заемем с корупцията, която е най-силна в България сред другите страни от ЕС откакто ни управлява ГЕРБ (2009 г.) . В началото на века бяхме на 38-мо място в света по свобода на словото, а при Борисов от години сме на 111-то място.
Стига диктатура, кражби и комунизъм и то от невежи хора!
0
 
6
 
1
преди 2 месеца
и кво ся .... да плачем и да се тръшкаме ли щото мутро хотелите и кръчмите затворили ?? То зер в България най- големите бизнесмени и индустриалци са кръчмарите и хотелиерите ..... 9 от 10 хотела са строени с крадени пари или от държавата или от престъпна дейност или от пак крадени от еврофондове и изпрани в бетон хотели и уж къщички за гости