IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW: Байдън ще пасне по-добре на нашата стратегия за електрически коли

Една програма на демократите би била повече в съответствие с нашата международна стратегия за борба с климатичните промени, заяви Херберт Дийс

20:30 | 05.11.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Херберт Дийс. <em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Херберт Дийс. Снимка: Bloomberg L.P.

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс заяви, че евентуалната победа на Джо Байдън на президентските избори в САЩ ще пасне по-добре на усилията на германския производител за масово производство на електрически автомобили по света.

„Една програма на демократите би била повече в съответствие с нашата международна стратегия за борба с климатичните промени като станем електрически“, каза Дийс по време на виртуално събитие на Bloomberg.

Въпреки това той подчерта, че компанията е изградила доверие с администрацията на Доналд Тръмп. „Направихме много, за да допринесем за изграждането на Америка“, посочи той.

VW планира да изгради най-голямата в света линия за производство на електрически автомобили, в която е включено и производство на батерии и кросоувърите ID.4 в заводския си комплекс в американския щат Тенеси.

„В крайна сметка това е решение, което Америка трябва да вземе“, каза Дийс по повод на изборите. „Ние можем само да наблюдаваме и ще трябва да се адаптираме“, каза още той.

Дийс също така обеща бърз преход към електрическите автомобили, като според него това е въпрос на оцеляване, тъй като коронавирусната пандемия рискува да преобърне бизнеса в краткосрочен план.

Въпреки стабилните поръчки най-големият производител на коли в света заяви, че неговото развитие през идните месеци ще зависи от това как водещите икономики успеят да контролират болестта и дали ще могат да избегнат налагането на ограничения, които ще ощетят търсенето. Въпреки несигурността VW планира да осъществи агресивните си инвестиции в нови технологии, за да не изостане от фундаменталните промени в автомобилната индустрия.

„Ако не сте достатъчно бързи, няма да оцелеете“, заяви Дийс. „В дългосрочен план климатичните промени ще са най-голямото предизвикателство, пред което е изправено човечеството“, посочи той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още