IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп заяви, че ще оспори резултатите в щатите, където победител е Байдън

Поне към момента президентът на САЩ няма доказателства, които да подкрепят неговите твърдения

19:25 | 05.11.20 г. 8
Автор - снимка
Създател
<p>
	Президентът на САЩ Доналд Тръмп. <em>Снимка:&nbsp;Emily Elconin/Bloomberg</em></p>

Президентът на САЩ Доналд Тръмп. Снимка: Emily Elconin/Bloomberg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че ще предприеме допълнителни правни мерки заради резултатите от президентските избори в някои щати, твърдейки без никакви доказателства, че е извършена измама на места, където демократът Джо Байдън изглежда е победил.

„Всички скорошни победи на Байдън в редица щати ще бъдат оспорени от нас заради измама“, визирайки гласуването по пощата, където повечето гласове отидоха при Байдън, съобщава Ройтерс.

Все още не е приключило броенето на гласовете в някои щати. Засега кандидатът на демократите Джо Байдън има по-добри шансове за спечелване на нужните 270 гласа от електоралната колегия. Той разполага с 264, а досегашният държавен глава републиканец Доналд Тръмп - с 214. Данните и прогнозите в различните медии обаче се различават.

За момента няма обявени официални победители в щатите Аризона, Аляска, Джорджия, Невада Пенсилвания и Северна Каролина.

избори избори

При официална победа на Байдън в Аризона пътят на Тръмп към втори мандат се затруднява. Притеснителни новини за лагера на сегашния президент идват и от Джорджия, където резултатите към момента могат да доведат до победа на опонента му.

За да обяви победа, Тръмп трябва да спечели в щатите, където все още води, включително Северна Каролина, както и Аризона или Невада.

Тръмп поиска Върховният съд да се намеси в броенето на бюлетини в  Пенсилвания, след като по-рано два пъти отказа да направи това и така остави в сила решението на местните съдебни органи.

Според решението изпратените по пощата бюлетини с пощенско клеймо не по-късно от деня на изборите ще важат ако бъдат получени до петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

7
rate up comment 4 rate down comment 3
0pk
преди 3 години
Разправят, че ако още няколко дни се забавят резултатите, Джо щял да забрави че е участвал и нещата ще се решат автоматично в полза на Дони :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 3
studioaa
преди 3 години
Кои обещания реално изпълни Тръмп:1. Беше обещал да НАМАЛИ харчовете вместо това той ги увеличи драстично и дългът се увеличи с 50% - т.е. пълен провал2. Беше обещал да построи стена на границата, а почти нищо не направи освен планове и няколко километра - т.е пълен провал3. Беше обещал да върне правото на всеки щат сам да определи дали да признава гей бракове и тук нищо изпълнено4.Беше обещал да изчисти неоконсерваторите троцкисти от ЦРУ, Пентагона и не само, че нищо не направи, а напълни администрацията си с такива мекерета лъжливи и като Болтън и като Макмастър.5. Беше обещал да върне поне част от загубената индустрия обратно от Китай - нищо подобно не се случи разбира се.6. Беше обещал да спре с международните интервенции - нищо подобно не се случи обаче7. Беше обещал да спре технологичните гиганти от опитите им за цензура на неудобните - абсолютно нищо не направи срещу тях, дори опит нямаше тукЛогично е когато предадеш подръжници както безсрамно направи Тръмп да си ходиш. Тръмп се оказва, че е същия продажник като родните "десни" предатели като желев, костов, стоянов, атанасов, рада дълбоката и останалите "сини" комунисти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
страната на неограничените възможности ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 3
bgMan
преди 3 години
Демократите този път преминаха всякакви граници във фалшифициране на изборите в САЩ.Демократите са заповядали на всичките си кметове да забранят на щатските полиции да защитават институции, заемани ор републиканци докато организират нападения срещу тях използвайки чернокожи екстремисти. Така че каквото и да е развитието на нещата ще има бунтове и погроми за да се отклони вниманието от превстъпленията по фалшифициране на вота чрез гласовете по пощата. Бяха вече хванати бюлетини на гласували старци, които би трябвало да са на 170 години. Това как ви се струва? И как сега ще се проверят 100 милиона бюлетини по пощата за действителност? Именно те наклониха везните в полза на Байдън. Иначе деменцията нямаше начин да спечели.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 5
zelka007
преди 3 години
няма майтап импе , тромбонът губи изборите ... с двойничката на мелания под ръчичка и околосветска прощална обиколка с airforceone , като за последно на държавна издръжка ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 4
Императорът
преди 3 години
"Няма доказателства" ?!?!? Паро, сериозно ли го пишеш това или си правиш майтап? ЧЕТИ малко повече преди да пишеш, гледай и в Тубата клипове... материали има достатъчно !!!В Мичиган спират достъпа на наблюдателите от Републиканската партия... и чудно как точно в тоя момент се появяват "подадени по пощата" 138 339 бюлетини - ВСИЧКИТЕ за байдън !!! Дори дебеличкия севернокореец не печели избори толкова категорично !!! Оказва се - пак в Мичиган, че по пощата са гласували някакви ветерани, родени 1900 година... дори двама, родени 1850 година - разбира се гласуват за правилния кандидат !!! Тия помнят генерал Юлисис Грант като президент, бе и може би и са гласували за него !!! В Уисконсин байдън изпревари Тръмп толкова стремително, че избирателната активност удари 102%. Там сигурно са гласували умрелите от отвъдното. В Пенсилвания не допускат наблюдателите на републиканците до преброяването... намерени са голям брой бюлетини за Тръмп... изхвърлени по канавките !!! Да изброявам ли още? Върховният съд ще си каже думата, той е в ръцете на републиканците. Ако той не възстанови справедливостта, народът ще го направи, по трудния начин. Според мен това си е чиста проба опит за преврат и виновните трябва да отидат на електрическия стол.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 7
zelka007
преди 3 години
финални напъни на рижият китеник ... според мен трябва да си смени духовната съветничка дето му реди на ушенце , не я бива в молитвите ... :)))https://twitter.com/RightWingWatch/status/1324175651515949056?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още