IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дистанционно обучение на учениците за три седмици може да овладее пандемията

Присъствената форма в училищата първо трябва да се възстанови за най-малките, съветва образователният експерт Петър Велков

12:57 | 06.11.20 г. 5
Дистанционно обучение на учениците за три седмици може да овладее пандемията

По думите му при напредък в овладяване на пандемията, след три седмици приоритетно трябва да отвори образователният сектор, като присъствената форма трябва първо да се възстанови за най-малките. 

Петър Велков подчерта, че до момента образователната система е загубила деветима учители заради коронавируса.

„Епидемиолози вече доказаха, че след отваряне на училищата в рамките на 28 дни заболеваемостта скача рязко“ – така отговори образователният експерт на въпрос дали училищната среда е опасна.

„Ние се хвалим че имаме едни от най-либералните мерки в образователната система, но на фона на слабото тестване броят на заразените бързо се повишава. Училищата увеличават риска за всички други. Единственият шанс да работи добре образователната система е ниски нива на заразени“, посочи Петър Велков.

Той призова всеки, който може, да подкрепи дарителския фонд за децата на лекари и учители, загубили битката с COVID-19. Повече информация за инициативата може да намерите тук.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
щото в колонията дебилизацията на децата трябва да е на 100% .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 7
vzhekoff
преди 3 години
В Германия училищата и детските градини работят. Защо тук трябва да има дистанционно обучение ? Има ли статистика колко от децата са били положителни, както и сравнение с дела на децата сред населението ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 3
zelka007
преди 3 години
в рассията що се увеличава заразата баце ... нъл лекарства и ваксини под път и над път ... :))) ... изкъртили са фаянса с над 20х за ден ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 5
дядя Вова
преди 3 години
Много по целио свет се е деббиллизирала политическата каста.Кой най-малко се разболява - младите.Кой го отнася? Най-дъртите.Не да затворят пенсиите да не се разболяват на тоя студ,а затварят всичко живо....******* леля ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
Invcom
преди 3 години
Разбира се че ако се затворят училищата всичко ще се реши.... Само не им затваряйте кафетата и дискотеките на младежите, да има все пак къде да се събират като не работи даскалото ... *** !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още