IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung може да пусне новите си флагмани по-рано от очакваното

Целта на компанията е да се сдобие с част от пазарния дял на Huawei, твърдят източници на Ройтерс

09:45 | 09.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Short/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Short/Bloomberg

Samsung Electronics може да пусне флагманите си от серията Galaxy S повече от месец по-рано от очакваното в опит да завладее част от пазарния дял на Huawei и да се бори с конкуренцията от Apple, твърдят трима източници на Ройтерс, запознати с въпроса.

Преди време Huawei Technologies оспори челната позиция на Samsung на глобалния пазар на смартфони, но китайският конкурент беше изправен пред сериозни проблеми заради американските рестрикции, които пречат на доставките му на чипове, използвани в смартфоните и телекомуникационното оборудване.

Южнокорейските власти, отговарящи за индустрията с чипове, се надяват, че управлението на Джо Байдън ще намали ограниченията, макар че далеч не е сигурно, че това ще се случи, тъй като също така се очаква американската администрация да запази твърдата си позиция към Китай.

Samsung се подготвя да пусне новия Galaxy S21 още в края на януари следващата година, макар че пусна своя флагман S20 в началото на март тази година, твърдят източниците, пожелали да останат анонимни.

Samsung Electronics е отказала да коментира въпроса.

Южнокорейската компания е продала с 59% по-малко 5G смартфони от серията Galaxy S20 в Съединените щати през второто тримесечие спрямо представянето на предишния модел, излязъл година по-рано, твърди компанията за пазарни проучвания Canalys. За сравнение, Apple е продала с 15% повече бройки iPhone 11 спрямо предходния бестселър iPhone XR.

Samsung, която през второто тримесечие загуби първата си позиция заради Huawei, след това успя да си върне короната през третото тримесечие, отчасти благодарение на рестрикциите, които Съединените щати наложиха на китайския гигант.

Представител на един от големите производители на чипове за смартфони коментира, че запасите на Huawei се очаква да свършат в някакъв в момент в началото на следващата година.

Същевременно Samsung е изправена пред нарастваща конкуренция от китайски играчи като Xiaomi и Oppo, които се очаква да се възползват от проблемите на Huawei, за да спечелят пазарен дял.

Apple също пусна новата си серия смартфони през октомври, с около месец по-късно от обикновено, засилвайки конкуренцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още