Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Битката на Полша в защита на въглищната индустрия

Цената на тока в страната вече е най-високата в ЕС, защото тя не се възползва от предимствата на ВЕИ

   1| 2    
0
 
1
 
13
michaelis23 до: zelka007
преди 2 месеца
купих един терен , искам още един или два да взема в съседство , ама ще видим ... знам какво искам , ще проектирам и строя . посъбрал съм кинтите ... лично ще ти пратя да позяпаш ... :))) ... ходих и гледах как са го направили други хора ... и то тук у нас ... ! живи и здрави ...
--------------------------------------------------------------------------
а така мноо хубаво, а до тогава може ли да си димим на спокойствие или пак нема да може ? .... :))
0
 
2
 
12
Hahoto2 до: zelka007
преди 2 месеца
Сложих ти голям плюс заради последния абзац. Уважавам хора, които гонят мечтите си! За това ти стискам палци да успееш. Но се надявам, че през държавни субсидии, няма да се наложи да те подпомагам целево! ;)
2
 
1
 
11
zelka007 до: Hahoto2
преди 2 месеца
що да са сметнати ... :))) ... те варират в голям диапазон според зависи , ама си ги плащат всички по равно . "по трасето" се губят най-малко , около 10-20% от всички загуби ... :))) ... до голяма степен зависят и от управлението на мрежата дори . бих забелезАл . значи за да придобиеш бегла представа за емисионните фактори на основните централи в БГ виж този докумет , страница 71 и 72

https://www.moew.government.bg/static/media/ups/articles/attachments/Bulgaria_EGEF_20146ea9f45764941a5a2d78ac6f3006f62b.pdf

за да придобиеш обща представа за загубите в мрежата виж този документ стр 5 . в числото на крайно потребление има и 3500МВтч за разпределение ... :)))

http://www.eso.bg/fileObj.php?oid=2679

та у нас този % е малко по-височък . ама добре че сме в ЕС та по разни програми рехабилитират най-различни части на инфраструктурата та постепенно намаляваме загубите , че ако знаеш какво беше преди 20-30-40 години щеше да се хванеш за главата ... :)))

много опростенчески разсъждаваш за доста сложна материя . абсурдно е да мислиш , че ще получаваш някакъв ток на производствени цени . в европа , и в частност за държавата ни , има план за до 2050г кое как да се направи за да постигнем максимално нискоемисионно електропроизводство , прогнозируемо , управляемо , стабилно . колко и как ще пишете по форумите група консервативни привърженици на фосилите няма никакво значение . това ще се случи !


... специално за теб , ще ти снимам какво ще направя . трябват ми още 3-4 годинки ... купих един терен , искам още един или два да взема в съседство , ама ще видим ... знам какво искам , ще проектирам и строя . посъбрал съм кинтите ... лично ще ти пратя да позяпаш ... :))) ... ходих и гледах как са го направили други хора ... и то тук у нас ... ! живи и здрави ... :)))
1
 
4
 
10
Hahoto2 до: zelka007
преди 2 месеца
И понеже обичаш да клатиш контекста според наклона на зелените мУде, пак ще ти кажа - Направи си в твоето село кръгова икономика, шибни си фотоволтаик, начукай си батерии на Мъск и ми го продавай тока за жълти стотинки, да видим...Ама без да ревеш за субсидии на гърба на държавата. Направи го качествено - де не прекъсва целогодишно, да не чакаш на газови, мазови и базови централи. НЕ МОЖЕШ! Нито цена ще направиш, нито ще издържиш 2 мъгливи и безветрени дни.
0
 
3
 
9
Hahoto2 до: zelka007
преди 2 месеца
Ама молим ти се, я и сериозен човек... Ама жестоко си в грешка, шЪ знааеш! Първо загубите по трасето СЕ СМЕТНАТИ, а данъкът за СО2 Е ИЗКУСТВЕН - правиш ли разлика!? ИЗКУСТВЕН!? Второ за 1 мегават от нашите централи отива 1.2 СО2 така че цената е повече от 30 евракис. За това вместо мегават да идва в твоя дом за 7 стотинки от ТЕЦа, идва за 14-15, отделно се добавят ония графи за транспорт, загуби, ЧЕЗ-МЕС, такси-макси, ДДС и други утки майни.
2
 
1
 
8
zelka007 до: Hahoto2
преди 2 месеца
пхаха ... а ти какво си написал ... :))) ... и ми опонираш . не си сериозен човек ...

въглищна електроцентрала отделя според зависи от 0,91кг до 0,95кг СО2 на киловат произведен електрически ток ... или при цена 19 евро , айде нека да е 30 както си го написал , за тон емисии , това прави 0,03 х 0,95 = 0,0285 евро на киловатчас ... :)))

техническите загуби в електрическата мрежа от централата до електрическият уред са средно около 22,5% ...

както искаш ги смятай и върти тези цифри ... :)))
1
 
3
 
7
преди 2 месеца
А положението ще стане лошо в цяла Европа, заради зелените хмери. Толкова лошо ще стане, че в енциклопедиите ще пише за зелената кражба на века и климатичните промени от антропогенна дейност!
0
 
2
 
6
Hahoto2 до: zelka007
преди 2 месеца
Зелев не пиши глупости и ти, че ме ядосваш. Загуби в мрежата..... Направи си в твоето село кръгова икономика, шибни си фотоволтаик, начукай си батерии на Мъск и ми го продавай тока за жълти стотинки, да видим...Ама без да ревеш за субсидии на гърба на държавата. Направи го качествено - де не прекъсва целогодишно, да не чакаш на газови, мазови и базови централи. НЕ МОЖЕШ! Нито цена ще направиш, нито ще издържиш 2 мъгливи и безветрени дни. Така че само със зелени мечти не става. И аз искам да скъсам кабела на енергото и да се самозадоволявам енергийно с буба Мара вкъщи без пари, но нито някой ще го допусне, нито някога ще стане.
1
 
4
 
5
преди 2 месеца
"Цената на тока в страната вече е най-високата в ЕС, защото тя не се възползва от предимствата на ВЕИ". Категорично НЕ Делянче, цената на тока е висока НЕ заради това е не се възползва от смешните ВЕИ, а за това че въглищните централи се облагат с 30 евро СО2 - такса въздух! За производството на 1 мегават, Делянче, ток от въглища се заплаща СО2 такса, която е повече от добиването и производството на самия мегават от въглищна централа - разбираш ли Делянче, каква е причината. По рано никога не си писала подобни глупости!
3
 
1
 
4
zelka007 до: evlogi
преди 2 месеца
https://www.globalpetrolprices.com/Poland/electricity_prices/

зелените добавки са едни от най-ниските "добавки" по принцип във формирането на крайните цени ... обикновенно загубите в мрежата са по-високи числа от въпросните добавки ... :)))