IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Невада разреши полевите тестове на автономната технология на Hyundai и Aptiv

Съвместното предприятие, в което участва южнокорейският концерн, ще започне експлоатацията на миниваните Chrysler Pacifica през следващите няколко месеца

20:47 | 17.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Andrey Rudakov/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Съвместното предприятие за автономно шофиране на южнокорейския автомобилен концерн Hyundai Motor Group и Aptiv е получило разрешение от щата Невада да тества автономни превозни средства на обществени пътища, съобщава Ройтерс, цитирайки компаниите. 

Съвместното предприятие, наречено Motional, е получило одобрението на Департамента за моторни превозни средства в Невада преди около месец. Компанията ще започне да експлоатира миниваните Chrysler Pacifica през следващите няколко месеца, споделя Лора Мейджър, главен технологичен директор на Motional. По нейните думи на шофьорската седалка все пак ще има човек, който да се включи в управлението на превозното средство при необходимост.

Aptiv предлага пътувания с роботаксита в Лас Вегас от 2018 г.

Предоставянето на зелена светлина от страна на властите в Невада превръща Motional в първата компания, която се сдобива с правото на подобни тестове в този щат. По-рано тази година Zoox, която беше придобита от Amazon.com, спечели разрешението на Калифорния да извършва тестове с автономни превозни средства.

Hyundai и Aptiv изграждат нова платформа за автоматизирани превозни средства, която планират да пуснат по улиците през 2022 г., посочва Мейджър. Тя не конкретизира с кои оператори на роботаксита ще си партнира Motional, но споделя, че ще се включи към услугите на Lyft Inc. в Лас Вегас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още