Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Б. Манчев: Никой не казва колко ще струва зелената трансформация

АЕЦ "Белене" не трябва да бъде противопоставян на проекта за нови мощности в Козлодуй, коментираха експерти

0
 
0
 
7
преди 10 месеца
Пазарът не е ли противопоставяне . Ако проекта не е изгоден при пазарни условия просто не трябва да се случи и толкова . Руснаците и те искат държавни гаранции . Аз като реша да си сложа панели на къщата мога ли да искам държавни гаранции ? Няма да има АЕЦ Белене . Най-много да натоварят АЕЦ Козлодуй с още един реактор и то не защото е изгодно , а защото управляващата мафия не иска да бракува оборудването и да има разследване и съдебно преследване за безстопанственост в особено големи размери . На топа на устата е самият Бойко Борисов, който е дал най-вероятно като бос устни нареждания на Красимир Първанов да подпише анекс12. Та ако останат на власт след изборите ще тупат топката още 4 години без да се случи нещо .
1
 
2
 
6
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Тоя не го ли съдиха, че източва пари от АЕЦ Белене? Естествено, че ще го иска, заслужава да е булка в затвора.
1
 
3
 
5
преди 10 месеца
Батерии, могат да се направят на принципа на ПАВЕЦ на места, където има достатъчно денивелация. Може да се реализира и проектът на ВЕЦ на Дунав съвместно с Румъния, който ще подобри и корабоплаването. Изобщо не е нужно да се зацапваме с класически батерии. Белене не е нужен. Малки модулни атомни реактори и базови централи на зелен водород с газ, ВЕИ където е удачно и до 20 години можем да сме "климатично неутрални".
0
 
7
 
4
abdul до: zelka007
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
тва е към следващия грант. не смесвай нещата.
0
 
6
 
3
дядя Вова до: fon
преди 10 месеца
"Прокуратурата може поне да се опита да ни компесира поне малко , като конфискува стотиците откраднати милиони и на Богомил Манчев и на Р.Овч. "Хайл fon!Съдебна система, пълна със зидари не може да съди майстор Р. Овч.Евроатлантическа теория + практика.Иначе съм 100% за!
3
 
5
 
2
fon
преди 10 месеца
Никой не знае защо прокуратурата сне набързо обвиненията на Богомил Манчев, но ние се досещаме. Но шайката около него и Р.Овч. трябваше да бъде съдена за подписване необезпечени договори, както и лъжите и към всички пенсии и полуграмотни българи, че ядрената енергия от тях "щяла да бъде евтина". За това платихме МИЛИАРДИ! Прокуратурата може поне да се опита да ни компесира поне малко , като конфискува стотиците откраднати милиони и на Богомил Манчев и на Р.Овч.
3
 
4
 
1
преди 10 месеца
"...а и утилизацията им след края на жизнения им цикъл ще бъде скъпа и замърсяваща околната среда..."то щото утилизирането на ядрените отпадъци е евтино и чисто ... :)))беляНЕ !!!