Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Българите се преквалифицират най-много за програмисти

В новия програмен период се гарантира финансиране за развитието на умения, нужни на пазара на труда, каза Зорница Русинова, зам.-министър на социалната политика

1
 
0
 
3
преди 10 месеца
Поне в ИТ сектора заплатите са почти на ниво Европа/САЩ.
4
 
5
 
2
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Малка корекция - не се преквалифицират в програмисти, а в мазачи. Няма как да се "преквалифицираш" от каквото и да е в програмист. Или го учил и то основно, или си просто мазач от по-скъпо платените.
1
 
9
 
1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Преди доста години, бях на интервю за работа в пощенска банка. На въпроса - ако не те вземем, какво ще правиш, отговорих, че вероятно ще се ориентирам към ИТ сферата, ще почна някъде за 600лв стаж (колкото те предлагаха стартово) и след 6м ще взимам - 800лв. (в Източна България, заплатите не са като у Софето). А той с насмешка ми каза - че ти след година 1000лв ще взимаш така. Та аз хиляда ги взимах още преди да навърша година, заради ей такива темерути, имам доста познати, които в крайна сметка са в ИТ сферата. Като се замисля, тоя човек вероятно го бе яд, че работи за максимум 2000лв., а е шеф за областта (Толбухин), ходи с костюм, а някакъв ***, току що завършил, има възможност да прави повече пари от него, без да лиже зaдницитe на всички по веригата. Аз все още не знам какъв е вкуса на лaйнaтa, но съм сигурен, че той не го забравя и днес.