IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Macy's отчете загуба за трето поредно тримесечие

Въпреки това тя е по-малка от загубата за първото и второто тримесечие на компанията

17:46 | 19.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg</em></p>

Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

Американската верига универсални магазини Macy’s обяви, че нетните ѝ приходи от продажби са спаднали с повече от 20% през третото тримесечие, пише Wall Street Journal.

Освен това компанията отчете трето поредно тримесечие на загуба, тъй като коронавирусната пандемия продължава да оказва негативно влияние върху финансовите резултати на търговците на дребно.

Нетните приходи от продажби са достигнали 3,99 млрд. долара и са се понижили с 23 на сто спрямо година по-рано. Анализаторите, анкетирани от FactSet, очакваха 3,91 млрд. долара.

Приходите от продажби в търговските обекти, отворени от поне година, са спаднали с около 20% през тримесечието, което завърши на 31 октомври.

Гледайки напред към обичайно важното за търговците на дребно четвърто тримесечие, главният изпълнителен директор Джеф Генет заяви, че тази година е уникална, но изрази увереността си в предложенията на компанията.

„Знаем, че тази година е различна“, коментира той по повод коледния сезон, но допълни, че компанията „разполага с правилния подаръчен асортимент“.

Macy’s заяви, че загубата ѝ е достигнала 91 млн. долара, или 29 цента на акция, а коригираната загуба – 19 цента на акция. Това е доста по-малка загуба от очакваната от Wall Street. Година по-рано фирмата се радваше на печалба от 2 млн. долара.

Въпреки че компанията отчете загуба за тримесечието, тя се оказа много по-малка от тази през първото и второто тримесечие на фискалната година на Macy’s.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още