IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Байдън спечели Джорджия и при ръчното преброяване

Никой не бива да губи вярата си в демокрацията и конституционните процеси заради случващото се в САЩ, казва Джо Болтън

07:34 | 20.11.20 г. 25
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	И ръчното броене не промени съществено резултатите. <em>Снимка: Elijah Nouvelage/Bloomberg</em></p>

И ръчното броене не промени съществено резултатите. Снимка: Elijah Nouvelage/Bloomberg

Новоизбраният президент Джо Байдън надделя над президента Доналд Тръмп на изборите в Джорджия и при повторното преброяване, което го направи първият кандидат за президент на Демократическата партия от 28 години насам, спечелил щата, става ясно от прогнозата на AP.

Байдън остана напред в Джорджия и след ръчно преброяване на петте милиона гласа в щата, заяви щатският секретар по държавните въпроси в четвъртък.

След завършване на ръчната проверка Байдън е една крачка по-близо до спечелването на Джорджия официално. Държавният секретар на щата Брад Рафенспергер все още трябва да удостовери резултатите, което трябва да направи до петък.

Байдън води с 12 284 гласа, според резултатите от проверката, публикувани в четвъртък. Досега неговата преднина беше малко повече от 14 000 гласа. Тръмп стесни маржа през последната седмица, най-вече когато изборните служители в някои окръзи, клонящи към републиканците, откриха бюлетини, които първоначално не са били събрани,  поясняват служители.

Рафенспергер, републиканец, беше наредил на избирателните съвети в 159 окръга на щата да извършат ръчно преброяване на всяка една бюлетина.

Преброяването започна на 13 ноември. Байдън вече беше събрал достатъчно гласове на Изборната колегия въз основа на преброяване на гласове и прогнози на AP, за да стане избраният президент.

Междувременно бившият американски съветник по националната сигурност Джон Болтън посъветва европейците да стиснат зъби и да изчакат последните дни на американския президент Доналд Тръмп „Никой не бива да губи вярата си в демокрацията и конституционните процеси само поради сегашните затруднения във Вашингтон. Проблемите ни не се дължат на някаква грешка в системата. Те са заради Доналд Тръмп“, каза Болтън пред редакционната мрежа Redaktionsnetzwerk Deutschland.

„Времето до 20 януари (предаването на властта) на пръв поглед изглежда дълго. Но скоро ще е Денят на благодарността, след това Ханука, Коледа, Нова година”, каза Болтън. „Абсолютно съм сигурен, че след предаването на 20 януари ще имаме напълно нова ситуация“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

15
rate up comment 5 rate down comment 4
Zlato
преди 3 години
Руската намеса не я доказаха 2016, но при Байдън вече става явно. Синът му е взел едни кинти от жената на бившия кмет на Москва. За какво не казват :) Може и да е дарение, знаеш ли :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 5 rate down comment 7
michaelis23
преди 3 години
ами 2016та имаше "руска намеса" нали за тва реваха 4 години?? Нали тогава руснаците лично с атамана Путин ги хакнаха ?? То не беха съдилища, импийчмънти и секви други пеерастии .... Въпреки май кат те гледам ръсиш простии и то на килотон щот май ТОЧНО НИЩО не можа да се докаже за "Руската намеса" .... :)) А кат е имало руска намеса що са немаше такава ?!? .... или просто на Путин му е писнало на салама и го е пуснал Тромпета по течението ... шшш аве ей къде летите ве .... руски намеси, червени картони от избирателите и подобни глупости не ми се слушат .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 7 rate down comment 5
фиг.1
преди 3 години
Руската намеса е доказана - дори Путин я призна, но не за това беше разследването. Не успяха да докажат съучастието на Тръмп. То тези неща са доказват трудно. Но ще видим как ще се развият нещата. На Путин бивши президенти вече не му трябват, та може и да се разприказва. Между заговорници няма чест.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 5 rate down comment 7
Императорът
преди 3 години
..."не можа да докаже руска намеса" - исках да кажа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 6 rate down comment 6
Императорът
преди 3 години
Хахахахахах - дори назначения от "демократите" прокурор, след като потроши милиони от джоба на данъкоплатците, не можа да признае за "руска намеса", но каза, че "ВЪПРЕКИ ТОВА ТРЪМП Е ВИНОВЕН" !!! Може би ТИ имаш доказателства? Полуживата преди 4 години имаше пълното право да оспорва - да е оспорвала.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 6 rate down comment 7
Императорът
преди 3 години
Дали е пропаганда? Вече има предостатъчно доказателства, включително клетвени декларации на служители, които са принуждавани да приемат и записват със задна дата и час огромни количества бюлетини, пристигнали СЛЕД официалното затваряне на секциите... разбира се бюлетини подадени САМО за единия кандидат. Това е както когато в махалата играехме мач "до победа", ама все едно решението за "игра до победа" да се вземе само от единия отбор, след като са вързали играчите от другия отбор по дърветата наоколо !!! Дали е пропаганда? Явно не осъзнаваш, че местната власт в Щатите е много силна, особено когато е корумпирана, а често държи и местния съд. От юридическия щаб на Тръмп казват, че доказателствата за машшшинациите идват при тях в такова количество, че дори не смогват да ги обработват. Ти Руди Джулиани явно не го знаеш кой е и какво е направил за Ню Йорк. За червения картон - то се видя на предизборните мероприятия - Тръмп събираше хиляди и десетки хиляди хора, байдън говореше пред няколко паркирани коли !!! "получил" 74 милиона гласа - ама никой не е видял и 74 негови поддръжници накуп на предизборна среща !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 6 rate down comment 5
993
преди 3 години
Кой казва, че някой нещо фалшифицира? Тръмп и неговия екип! Да сте чули, че някой нещо фалшифицира през 2016?! Клинтън загуби и призна! Въпреки, че стана ясна намесата на Русия в изборите и това го заявиха службите на Щатите... Значи като печелим, няма фалшификация, като губим всички са срещу нас....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 5
фиг.1
преди 3 години
Точно Тръмп настояваше за повторно преброяване, а сега каква полза от него? Аргументите за 150-годишните ветерани си ги запазете за пред съда - ако изобщо се стигне до съд. Главочът в крайна сметка ще трябва да преглътне егото си и да признае поражението. Особено като видя що за стока са поддръжниците му. Уж щяха да правят революция, ама при вида на полицията се разбягват като пилци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 5
michaelis23
преди 3 години
ми не знам що демократите фалшифицират тогаа щом знаят че са отгоре и избирателите ше дадат червен картон, що загубиха през 2016та нали и там бяха техни "всички лостове на властта" ? Нешо кат нема аргументи и всичко веднага е конспирации, за тва има съд и те там си знаят тва не е банановата република кат у нас дет вестник Лютеница казва кой печели изборите и кой ньет ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 5
993
преди 3 години
Пълни глупости! Ако има някой сенилен в цялата история, това е Джулиани, който става за смях!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още