IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Zurich Insurance купува бизнеса с имуществени застраховки на MetLife

Ако преговорите приключат успешно, сделката може да бъде обявена до началото на декември

22:00 | 20.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Швейцарската застрахователна група Zurich Insurance Group е в напреднали преговори за придобиване на сегмента по общо застраховане (P&C) на MetLife за имуществени застраховки за близо 4 млрд. долара, твърдят запознати източници, цитирани от Ройтерс.

Сделката, сключена чрез дъщерното дружество Farmers Group Inc, ще разшири бизнеса на Zurich Insurance, докато индустрията се бори с последиците от пандемията от COVID-19.

Придобиването също така би позволило на MetLife да излезе от бизнес, в който е изправен пред ожесточена конкуренция от страна на по-големи играчи като State Farm, GEICO и Progressive Insurance.

Бизнесът на сегмента по общо застраховане, обект на продажба, се фокусира предимно върху автомобилни застраховки, сектор, който е засегнат от пандемията, тъй като хората прекарват по-малко време на път.

Ако преговорите приключат успешно, сделката може да бъде обявена до началото на декември, обяви източниците.

MetLife и Zurich Insurance отказаха коментар.

По-рано този месец MetLife отчете 68% спад в коригираната печалба за третото тримесечие в сегмента на общо застраховане. Компанията обясни понижението с катастрофалните загуби, причинени от бурите в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още