IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милен Михов: Скопие разглежда европейския коридор №8 като заплаха

Има европейски средства, но Скопие спря работата по проекта, казва депутатът от ВМРО

15:43 | 21.11.20 г. 2
<p>
	Депутатът от ВМРО доц. Милен Михов.&nbsp;<em>Снимка: Гергана Костадинова, БГНЕС</em></p>

Депутатът от ВМРО доц. Милен Михов. Снимка: Гергана Костадинова, БГНЕС

Скопие едностранно спира работата по европейския коридор №8, който свързва София със столицата на Република Северна Македония, каза за предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR депутатът от ВМРО доц. Милен Михов. Той цитира вицепремиера Каракачанов, че правителството в  Скопие смята, че коридор №8 ще засили влиянието на България и разглежда международната транспортна връзка като заплаха.

"София и Скопие са единствените европейски столици, между които няма железопътна връзка. А ние говорим за европейски пазар, за свободно движение на стоки, хора, капитали и услуги“, заяви депутатът от ВМРО доц. Милен Михов в разговор с водещата Милена Милотинова.

"Много хора в България не са обърнали внимание, но това бе първото нещо, което Скопие официално заяви, след като преди месец и нещо стана ясно за категоричната позиция на България, че спира строителството или работата по коридор №8. Тези дни госпожа Захариева декларира, че проблемът не е финансов. Има осигурени европейски средства, но на практика Скопие едностранно спря работата по този проект, който се финансира от Европа“, допълни доц. Милен Михов.

"Това означава, че елитът в Скопие разглежда икономическата, комуникационната връзка с България, като заплаха. Аз питам, това проява на добросъседство, приятелство, братство и изпълнение на договора ли е? Отговорът е: категорично "не“, заяви доц. Милен Михов.

Целия разговор с депутата от ВМРО Милен Михов и евродепутата от БСП Петър Витанов вижте в събота от 17.30 в „Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 5
Oбичам България
преди 3 години
Тези помаци са българи и имат нужда от помощ. Същата като комунистите в нашата родина, които ги предадоха. Поклон пред тези, които участваха във войните на България и след заповедта на комунистите да станат македонци запазиха българската идентичност. Кога българите станахме токискива егоисти и спряхме да обичаме братята си в Молдова, Украйна, Македония и Западните покрайнини?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
markov
преди 3 години
Тия Югославски помаци нямат място в ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още