IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Абу Даби ще похарчи 122 млрд. долара за петрол и газ следващите пет години

Абу Даби планира да увеличи капацитета си за дневно производство до 5 млн. барела до 2030 г. от около 4 млн. барела

16:24 | 22.11.20 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Абу Даби ще инвестира 448 млрд. дирхама (122 млрд. долара) в петрол и природен газ през следващите пет години в опит да увеличи производството си въпреки ограниченията на ОПЕК.

Водещата служба на емирството по енергийната политика – Върховният петролен съвет, одобри бюджета на националната петролна компания Abu Dhabi National Oil Co. (Adnoc), съобщи държавната информационна агенция WAM, цитирана от Bloomberg.

Абу Даби е столицата на Обединените арабски емирства (ОАЕ) и контролира почти целия петрол на страната. Представители на емирството миналата седмица са обсъдили идеята ОАЕ да напусне ОПЕК – ход, който е извънредно необичаен и би предизвикал сътресения на петролните пазари.

По-късно енергийният министър на страната Сухали ал Мазруей заяви, че ОАЕ „винаги са били отдаден член“ на картела, въпреки че не коментира бъдещето на страната в организацията.

Абу Даби планира да увеличи капацитета си за дневно производство до 5 млн. барела до 2030 г. от около 4 млн. барела. В момента производството на страната е ограничено по силата на сделката в ОПЕК до около 2,6 млн. барела дневно до края на тази година.

ОПЕК и страните съюзнички, сред които Русия, ще заседават следващата седмица, за да решат дали да увеличат производството през януари в рамките на плана си за облекчаване на съкращенията, започнали през май в разгара на коронавирусната пандемия. Те може да се окажат принудени да забавят увеличението, тъй като вирусът продължава да свива търсенето на енергия и да се отразява върху петролните цени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
: ))) ... бааавно с много пушек ! : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 1
doba
преди 3 години
zelka007,Има разлика между Дубай и Абу Даби.Все пак може ли да споделиш формулата за бавното горена на водорода в горивните клетки?..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 1
zelka007
преди 3 години
:)))че си натурално проocт е очеваден факт ! - и си го знаеш ... че не взимаш мерки да го промениш е плачевен факт ! - всики те четат ...че взимаш и допълнителни уроци по проocтотия , въпреки напредналите дегенеративни процеси в лейката ти , те това е трагичен факт ... !че имаш зле прикрита сeксуалнa девиация за влечение към собственият ти пол , прозира от всеки втори твой пост ... елементарно доказуем факт !личен съвет , не се излагай по форума , като ти напредне бройката чашки на гроздовата ваксина дето приемаш , ориентирай се към пружината с дюшека ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
zelka007
преди 3 години
виж годината на съобщението ... докато го изнамеря ... :)))https://energies.airliquide.com/air-liquide-opens-first-hydrogen-station-dubai-emiratesимат построени още 2 , по памет цитирам . и в dewa , дето е най-големият им соларен проект , строят електролизер за зелен водород ... не ги мисли арабите , те са в световния съвет за водород , пита се къде сме ние ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 4
ing5rov
преди 3 години
*** като зелевия червей там могат само да захапят кочана .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
doba
преди 3 години
Зелков,Пращай на шейховете формулата за водорода и горивните клетки:https://***.investor.bg/drugi/338/a/vodorodyt-vliza-seriozno-vyv-fokusa-na-industriiata-za-morski-transport-314920/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още