IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Николова: Започват проверки на къщи за гости за студентския празник

При нарушение на даден обект той ще бъде затворен до края на сезона и ще понесе цялата строгост на закона за погазване на правилата, увери министърът на туризма

11:58 | 30.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Още днес ще бъдат сезирани РЗИ, Комисията за защита на потребители и МВР за извършване на масови извънредни проверки в къщи за гости и в хотели по повод отбелязването на студентския празник 8 декември. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по повод излъчен телевизионен репортаж, цитирана в прессъобщение от ведомството. Във въпросния репортаж стават ясни намеренията на някои управители на места за настаняване да не спазват разпоредбите на министъра на здравеопазването и да провеждат масови прояви във връзка с предстоящия празник.

„От 27 ноември в България са въведени рестриктивни мерки, част от които предвиждат събирането на ограничен брой хора на едно място, и никой по никакъв повод не може да си позволява да нарушава тези правила“, каза Николова.

Тя изрази своето възмущение и недоумение от поведението на някои икономически субекти, „решили да погазят законите в страната“. Вицепремиерът увери, че ако при извършването на тези проверки бъдат установени нарушения, то съответният обект ще бъде затворен до края на сезона и ще понесе цялата строгост на закона за погазване на правилата. 

Николова бе категорична, че ще се действа безкомпромисно спрямо нарушителите, защото безскрупулното поведение на само един е достатъчно да доведе до трайни поражения върху имиджа на всички хотели и курорти.

Тя благодари на всички, които въпреки неудобството от рестрикциите не се поддават на изкушенията да заобикалят законите. „Тази зима ще разчитаме на българските туристи и на тези от балканските страни, затова е важно всички туристи да са сигурни, че когато отиват на почивка, то това място отговаря на всички сериозни и високи изисквания за безопасност и хигиена“, посочи още министърът.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:08 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още