Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

София ще строи десет булеварда и трамвайни трасета със заем от 60 млн. евро

Средствата трябва да бъдат отпуснати от Европейската инвестиционна банка

0
 
4
 
7
red6 до: фиг.1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Държава от 10М човека. 1 град от 10М, 10 града по 1М, 100 града по 100к. И в трите сценария имаш урбанизация, но само в първия имаш концентрация на 1 място. Примерите са крайни до абсурдност, за да се подчертае идеята.
Урбанизация значи да се живее в градска среда. А не да се живее в 1 град.

Давам и пример от реалния живот - градовете в NRW (Nordrhein-Westfalen) коти са близо един до друг и Париж - горе долу едно и също население като количество, но едните са наблъскани на едно място.
2
 
0
 
6
фиг.1 до: red6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не правя рязлика, би ли ми я обяснил? Но не говорим за институциите, а за хората.
0
 
3
 
5
red6 до: фиг.1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ти правиш ли разлика от концентрация на 1 място и урбанизация? Или немците не са се урбанизирали, понеже бундесбанк и ЕЦБ е във Франкфурт, а не в Берлин?!
3
 
1
 
4
фиг.1 до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не съм чул в някоя държава да са успяли да обърнат тенденцията към урбанизация, но може и да греша. Във всеки случай, разселването на агенции и министерства по цялата страна беше обречена кауза. А и икономическата миграция пак ще продължава.
6
 
7
 
3
преди 1 месец
продължава безумието да се инвестира постоянно в София ... спрете се бе хора ... вдянков какво започна преди години !? ... да се разселят агенции и министерства из цялата държава . стига латиноамерикански изпълнения , много глу.паво и неадекватно решение е да се съберем цялата държава в три града ... !! ... аман от недалновидни решения . човекът обясни навремето какво трябва да се предприеме ... и го започна , ама го махнаха ...
1
 
7
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Много ги закръгляте числата от 60 млн. евро на 120 млн. лева, защо не ми дадете разликата? То нали горе долу нали е същото някакви стотинки сигурно ще е разликата, дайте ми ги да не ви дрънкат в джоба.
1
 
5
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Цялата дължина на булевардите Тодор Кабелшков и Копенхаген са жизненоважни за София.