IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google закрива пореден проект, свързан с виртуална реалност

Платформата Poly ще спре да работи през 2021 г.

14:16 | 03.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Google почти остана без проекти за виртуална и добавена реалност, които да убие, предава TechCrunch.

Днес компанията обяви в имейл до потребителите на Poly, че ще спре платформата си за създаване на 3D образи „завинаги“, като това ще се случи през следващата година.

Услугата ще спре работа на 30 юни 2021 г., а потребителите няма да могат да качват 3D модели в сайта от 30 април 2021 г.

Poly беше представена като инструмент за разработка на 3D, оптимизиран за виртуална реалност. Потребителите лесно могат да създават 3D обекти с него благодарение на инструментите за виртуална реалност, които са вградени в платформата.

Софтуерът беше създаден, за да служи като по-лек начин за създаване и разглеждане на 3D активи, които в крайна сметка могат да се ползват в игри или други преживявания. За сравнение, инструментите Tilt Brush на Google и Medium на Facebook (сега на Adobe), които се фокусираха повече върху скулптурирането и творчеството във виртуална реалност.

Първоначалният възход на индустрията за виртуална и добавена реалност доведе до появата до много фокусирани в 3D стартъп, които заложиха на разработката и създаването на каталози от дигитални обекти.

След като инвеститорският ентусиазъм до голяма степен отшумя, а технологичните платформи, събиращи такова съдържание спряха въпросните продукти, е неясно накъде се движи пазарът.

Потребителите, които са качили свои проекти в Poly, ще имат възможност да свалят данните и моделите си преди услугата да приключи работа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още