IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lufthansa отчита бум на резервациите за Коледа

Южна Африка и Намибия, дестинации на Канарските острови и Мадейра в Атлантическия океан са особено търсени от германците

15:48 | 03.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Въпреки предупрежденията на политиците много германци очевидно не искат да бъдат възпирани да пътуват в чужбина по време на коледните празници. Резервациите на полети до отвъдморски, но също така и до други европейски страни около края на годината са се увеличили  сериозно през последната седмица. По някои дестинации те са се увеличили петкратно, обяви Lufthansa в четвъртък.

„Има голям копнеж за пътувания по целия свят“, каза членът на борда на директорите Хари Хохмайстер, цитиран в прессъобщение. „Веднага щом ограниченията за пътуване паднат, забелязваме значително увеличение на резервациите“, допълва той. Ето защо Lufthansa значително увеличи графика си за полети за Коледа и Нова година от Мюнхен и Франкфурт.

Южна Африка и Намибия, дестинации на Канарските острови и Мадейра в Атлантическия океан, но също и райони с гарантиран сняг в Северна Финландия са особено търсени. Южна Африка отмени ограниченията за влизане на територията си през ноември, но Министерството на външните работи на Германия продължава да предупреждава за „ненужни туристически пътувания“ на фона на пандемията.

Намибия почти не е засегната от вируса. Предупрежденията за пътуване до Испания не се отнасят за Канарските острови поради ниския процент на заразяване там. За Финландия Министерството на външните работи на Германия предупреждава само за пътувания до района на Хелзинки, но Финландия отказва да позволи на туристи от страни като Германия, които са по-засегнати от кризата, да влязат в страната до средата на декември. 

Федералното правителство се опасява, че почиващите могат да върнат коронавируса в Германия, когато се върнат в родината. Поради това канцлерът Ангела Меркел призова ски зоните в Алпите да бъдат затворени до края на коледните празници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още