IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания стартира ваксинацията във вторник

Британският премиер Борис Джонсън нарече програмата най-голямата кампания за ваксиниране в британската история

19:59 | 04.12.20 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Hollie Adams/Bloomberg</em></p>

Снимка: Hollie Adams/Bloomberg

Британската национална здравна служба ще започне да изпълнява програмата си за ваксиниране срещу коронавируса от вторник, след като бъдат доставени първите дози от ваксината, предаде DPA, като цитира изпълнителния директор на службата Крис Хопсън.

Британският премиер Борис Джонсън нарече програмата най-голямата кампания за ваксиниране в британската история.

Около 800 000 допълнителни дози от ваксината, която ще бъде използвана по програмата, се очаква да пристигнат в страната следващата седмица. До края на годината ще бъдат доставени милиони дози.

В сряда компанията Biontech обяви, че нейната ваксина, създадена съвместно с компанията Pfizer, е одобрена за спешна употреба от британската регулаторна агенция.

Ваксината ще бъде поставена първо на хората, които живеят или работят в старчески домове, както и на хората над 80 години и на здравния персонал, който е изложен на най-голям риск.

Поставянето на ваксината ще става в 50 болнични центрове из страната заради необходимостта тя да се съхранява при минус 70 градуса по Целзий.

Великобритания бе първата страна, която одобри ваксината на Pfizer и Biontech, която сега се проучва и от американските, и от европейските регулаторни органи.

Във Великобритания вече около 60 000 души починаха от усложнения от заразата с коронавируса, според официалните данни, но в действителност броят на жертвите може да е по-голям.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 3 години
Добро... в кавички, разбира се! :):) Тоя конкретно, му трябвахе около 3 коментара да напише, зада си проличи колко е тъъъп .. Рядко съм срещал толкова неуки хора.... пробвах, но трудно се говори с него, всеки разговор с него е 100% загуба на време, ако не го пЦуваш ! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 0
driverf1
преди 3 години
Каква ваксинация чакаш.....?Ти нали си прекарал Коронавируса и имаш изградени антитела.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 1
zelka007
преди 3 години
не ти ли олеква експертизата на новината дето цитираш м/у това коя "звезда" какви бански носи тази седмица и коя колко килограма е качила или свалила ... :))) ... да не се сърдиш , когато khao те споменава с добро ... :))) ... ето ти изследване за ваксината за морбили ... 30 (тридесет) годишно !!! 28 държави ... от докладвани почти 160х случая на усложнения само 128 са се нуждаели от хоспитализация ... това са милиарди ваксинации ... не говорим дори за летални случаи ... ти този % можеш ли дори да си го представиш колко е малък ... ?!кви отрови кви 5лв ... ?!https://academic.oup.com/ofid/article/7/8/ofaa211/5891750ако обичаш престани с неадекватни и/или анонимни препратки и бездарни материали , придържай се към академични или медицински такива ... !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 2
julian12
преди 3 години
Айде на експерименталните отрови... топли топли за балъци https://***.independent.co.uk/news/health/coronavirus-pfizer-vaccine-legal-indemnity-safety-ministers-b1765124.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 2
zelka007
преди 3 години
ами вероятно края на лятото ще можем и останалите да се ваксинираме ... предполагам тогава ще има достатъчно от тези на astra zeneca и sanofi ... това едва ли ще приключи следващата година , вероятно ще си го влачим поне няколко с различна степен на силата . дано успеят да я комбинират с тази за грипът , та да е на веднъж , а не да плащаме два пъти ... мисля да не лежа пак в болница от това , който е мераклия да се прави на безсмъртен жив и здрав ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
фиг.1
преди 3 години
Няма ти да си опитната мишка, тъй че по-добре си трай. А като гледам графика за ваксиниране, който приеха днес, май на нас простосмъртните ще ни дойде реда чак когато пандемията приключи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
andy
преди 3 години
Хайде, започва масовото инжектиране на експерименталните мишки.Ще е интересно следващата половин-една година. Да видим колко ще пострадат от недоклатената работа...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още