IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank прави още съкращения на разходите, за да постигне печалба до 2 г.

Банката е в разгара на основен ремонт под ръководството на изпълнителния директор Кристиян Зевинг

18:01 | 09.12.20 г. 1
<p>
	<em>На снимката: Изпълнителният директор на Deutsche Bank, Кристиян Зевинг, Thorsten Wagner/Bloomberg</em></p>

На снимката: Изпълнителният директор на Deutsche Bank, Кристиян Зевинг, Thorsten Wagner/Bloomberg

Deutsche Bank ще намали още разходите си, заяви най-голямата германска банка, като потвърди ключова цел за печалба през 2022 г., която анализаторите не са убедени, че тя ще постигне, съобщи Ройтерс.

Кредиторът е в разгара на основен ремонт под ръководството на изпълнителния директор Кристиян Зевинг и вече обяви планове за намаляване на броя на персонала си с 18 хил. души и излизане от някои бизнеси.

Целта му е банката да се върне към печалба след пет години на загуба на обща стойност над 15 млрд. евро (18,2 млрд. долара).

Зевинг предвещава нова фаза от преструктурирането на банката, като заяви на служителите си, че „сега преминаваме от отбрана към настъпление“.

Банката обяви в презентация пред инвеститорите, че все още се стреми към възвръщаемост на собствения капитал без нематериалните активи (т.нар. return on tangible equity, ROTE) от 8% до 2022 г., цел, която първоначално бе заложила в плановете за преструктуриране през 2019 г.

Консенсусна прогноза, публикувана от Deutsche, показва, че анализаторите очакват ROTE от само 3,3% до 2022 г.

Банката заяви, че ще намали разходите до 16,7 млрд. евро до 2022 г. в сравнение с предишна цел от 17 млрд.евро. Банката се опитва да намали разходите за офис площи и пътувания вследствие на коронавирусната криза.

Deutsche прогнозира приходи от 24,4 млрд. евро до 2022 г. след предишната оценка от около 24,5 млрд. евро.

Много анализатори казват, че Зевинг напредва в преструктурирането на Deutsche. Миналия месец Moody’s премахна отрицателната перспектива за кредитния рейтинг на банката.

Анализаторите очакват тя да приключи 2020 г. на загуба, но да се върне към печалба през следващата година.

Акциите на Deutsche, които паднаха до рекордно ниско ниво през март, са повишили цената си с около 38% от началото на тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Petar2015
преди 3 години
Това, че са на загуба в последните 5 години и са на минус 15 милиарда евро, не трябва да ни попречи да цитираме техните "специалисти" всяка седмица по различни икономически въпроси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още