IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan: Акциите на Tesla са драстично надценени

Анализаторите повишиха ценовите си таргети за акциите на концерна с около 450%, като същевременно свиха прогнозите за печалба на Tesla за годините до 2024 г.

19:00 | 09.12.20 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Акциите на американския производител на електромобили Tesla Inc. са „драстично“ надценени, а инвеститорите, които мислят да увеличат своите дялове в компанията преди предстоящото ѝ добавяне към индекса S&P 500, не трябва да го правят, пише анализаторът на JPMorgan Chase Райън Бринкман, цитиран от Bloomberg.

Бринкман посочва, че през последните две години цената на акциите на Tesla е нараснала с над 800%. Анализаторите повишиха своите ценови таргети за акциите на концерна с около 450%, като същевременно намалиха прогнозите си за печалба на компанията за годините от 2020 до 2024 г.

Бринкман повиши своя ценови таргет за акциите на Tesla до 90 от 80 долара за акция, позовавайки се на обявеното във вторник предложение за продажба на акции на стойност 5 млрд. долара.

По данни на Bloomberg инвеститорите, които следват препоръката на Бринкман, са получили отрицателна възвръщаемост от 867% през последната година.

Tesla Tesla

Анализаторите споделят осреднена оценка за цената на акциите на Tesla около 364 долара. В началото на сесията на Уолстрийт книжата на Tesla се търгуват при спад в стойността от 2% до 636,63 долара за акция.

Акциите на производителя на електрически превозни средства се радват на невероятно рали в рамките на тази година, като ентусиазмът на инвеститорите се засили още повече след официалното обявяване на решението за добавянето на компанията към S&P 500 през миналия месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 3 години
Очевидно е че книжата са надценени дълго време но има защо. Що пък книжата на Газпром и Роснефт никога не могат да бъдат надценени дори с близки темпове? В статията се казва и, че тези които са послушали този експерт миналата година са изгубили 800% доходност. Това изречение ми е достатъчно. И тръгнал тия щузър да ми приказва за Тесла. Да вземе да направи нещо за собсъвените си клиенти дето е прекарал така жестоко после да смее да се обажда. Поредният....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
kane
преди 3 години
Ако чакам чейс да ми казва кое как е по добре да ида да паса кравите на село!само днес са надолу с -10% почтии ракетата им падна днес у тексасистансмятам мъск до няколко години ще напусне падащата си компания също с препълнени с долари джобовеи акцията също
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
дядя Вова
преди 3 години
JPMorgan: Акциите на Tesla са драстично надценени Казах на троловете, че тоя вече го пускат по бобслея,*** кой да верува!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 4
Императорът
преди 3 години
Какви прогнози за печалба - че ги и намаляват - то това недоразумение не е печелило никога !!! Сега отново емитират акции, защото пак нямат пари - като някакви нахални просяци са.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още