IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тодор Чобанов: След Нова година е по-добрият вариант за отваряне на градините

Родителите също не подкрепят връщането на децата в градините и яслите точно преди празниците, твърди заместник-кметът на София

10:05 | 11.12.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

След Нова година е по-добрият вариант за отваряне на образователната система. Столична община има готовност във всеки един момент да отвори детските градини и яслите, но все още не е ясно дали ще се вземе подобно решение. Това коментира в ефира на bTV заместник-кметът на Столична община Тодор Чобанов.

По думите му обработката на данните продължава и предстои да се вземе решение по темата. 

„За момента оценката е, че нямаме основание да сме спокойни при едно евентуално отваряне на детските градини в Столична община. В София все още има значим брой нови случаи. А това е една система, която крие рискове“, уточни Чобанов.

Според него родителите също не подкрепят връщането на децата в градините и яслите точно преди празниците. „Коледа и Нова година са семейни празници, децата традиционно са при родителите си, а едно отваряне в рамките на седмица би създало много повече проблеми, отколкото би решило“, допълни зам.-кметът.

Припомняме, че вчера на редовния брифинг на щаба здравният министър също не пое категоричен ангажимент за дата, на която ще бъдат отворени детските градини. „Ние не се готвим да отворим детските градини и ясли, имаме нужда от още информация до края на седмицата, за да се вземе окончателно решение, към момента данните не ни водят в тази посока“, каза вчера Ангелов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още