IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вашингтон може да подкрепи авиокомпаниите със 17 млрд. долара

Идеята на пакета е да помогне на компаниите да върнат на работа освободените служители по време на месеците след изгубването на коронавируса

22:00 | 15.12.20 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американските авиокомпании могат да получат помощ от правителството на САЩ в размер на 17 милиарда долара, за да върнат на работа освободените заради пандемията работници, като въпросната сума би трябвало да покрие заплатите на служителите на превозвачите до март следващата година, съобщава Bloomberg. 

Двупартийният пакет, представен в понеделник в Конгреса, спечели незабавната подкрепа на авиоиндустрията.

Авиокомпаниите „ентусиазирано подкрепят“ предложението, заяви търговската група Airlines for America в прессъобщение. Превозвачите ще се опитат да върнат работниците, които са били съкратени, ако пакетът бъде одобрен, "но това става все по-трудно с всеки изминал ден", споделят от групата.

Говорителят на Камарата на представилите Нанси Пелоси помоли лидерите на двете партии в Конгреса да се срещнат във вторник следобед, за да обсъдят новия пакет, като според правителствени служители, на тази среща може да се реши по-големият въпрос - осигуряването на дългоочакваната държавна подкрепа за обществеността и бизнеса.

Въздушните превозвачи изгубиха повече от две трети от пътниците си в сравнение с нивата от 2019 г. заради разпространението на Covid-19 и предприетите мерки по света за овладяване на заразата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
abdul
преди 3 години
защо не 170 млрд? или направо 1700 млрд. като гледам нулите за нищо ги нямат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
дядя Вова
преди 3 години
17 млрд. долара
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
дядя Вова
преди 3 години
Идеята на пакета е да помогне на компаниите да върнат на работа освободените служители по време на месеците след изгубването на коронавирусаНещо нямам спомени ЕС да може да прави подобни номера.Ако може, по кой параграф?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още