IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еманюел Макрон е диагностициран с Covid-19

Президентът ще се изолира за 7 дни и ще продължи да работи дистанционно

11:36 | 17.12.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Френският президент Еманюел Макрон стана поредният световен лидер, диагностициран с коронавирус. Диагнозата му е поставена след RTPCR тест, извършен при появата на първите симптоми, съобщи Елисейският дворец. В краткото съобщение не се пояснява какви симптоми е проявил френският държавен глава. 

В съответствие с действащите здравни разпоредби, приложими за всички, президентът на републиката ще се изолира за 7 дни. Той ще продължи да работи и да извършва дейностите си дистанционно.

Президентът трябваше да пътува до Ливан следващата седмица. Той се срещна с португалския премиер Антониу Коща за работен обяд в сряда. Това е последната му официална проява, за която е известно, предава Bloomberg.

През последното денонощие във Франция са били потвърдени повече от 17 хиляди нови случая на коронавирус при над 11 хиляди през предходното, съобщиха френските здравни власти, цитирани от AFP. Делът на положителните тестове остава стабилен - 6,2 процента.

Броят на пациентите с Covid-19 в реанимация е намалял с 31 до 2840. В четвъртък миналата седмица той спадна под 3 хиляди за първи път от края на октомври.

292 човека с коронавирус са починали във френски болници за изминалите 24 часа. С това общият брой на смъртните случаи в страната надхвърли 59 300.

Във Франция са регистрирани над 2 милиона и 400 хиляди заразени. Страната е на пето място в света по този показател след САЩ, Индия, Бразилия и Русия.

На 29 октомври френският президент Еманюел Макрон обяви, че целта е броят на новите случаи на коронавирус за денонощие да бъде намален от 40 хиляди по онова време до 5 хиляди. Ден по-късно във Франция влезе в сила втората национална блокада от началото на пандемията. Тя бе отменена във вторник и заменена от нощен полицейски час.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
mrynmryn
преди 3 години
Да не зарази жена си, че тя е в критичната възраст...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още