IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VIVACOM: На 5-то място в света по ръст на приходите от сателитни услуги за бизнеса

Признанието идва от Световната телепорт асоциация (WTA)

14:06 | 18.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация: Vivacom</em></p>

Илюстрация: Vivacom

VIVACOM е на 5-то място в света по ръст на приходи от сателитни услуги за бизнес клиенти. Класацията се прави ежегодно от Световната телепорт асоциация и отличава 10-те най-бързо развиващи се оператори по този показател.

Благодарение на стратегията на компанията, която се основава на предлагане на услуги с отлично качество и надеждност, много високо ниво на техническата поддръжка и бързо развитие на услугите. VIVACOM ще продължи да развива сателитният бизнес, виждайки сериозен потенциал и възможности с новите интернет сателити на ниска орбита, високо производителните спътници на геостационарна орбита и растящите пазари на спътникова телевизия за крайни клиенти (DTH) в Африка и Латинска Америка. 

„Позиционирането ни в топ 5 на 10-те най-бързо развиващи се оператори е доказателство, че по-най добрият начин удовлетворяваме нуждите на нашите клиенти, осигурявайки правилните решения за тях – бърза реакция, отлична подръжка и висока надеждност  на услугата“, коментира Владимир Рангелов – старши мениджър „Броудкастинг услуги“. 

Повече информация за класацията има тук. 

Като част от United Group, водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа, VIVACOMпродължава да развива успешно сателитния бизнес. Клиенти на компанията са едни от най-големите медийни групи в света, сателитни оператори, корабни компании и системни интегратори. 

В последните години VIVACOM инвестира над 15 млн. в развитието на сателитна станция Плана и чрез нея предоставя телевизионни, радио и пренос на данни (VSAT) услуги на територията на Европа, Африка, Латинска Америка и Азия. Близо 35 милиона  домакинства в Африка получават сигнала на едни от най-гледаните програми през наземната станция на компанията. VIVACOM осигурява интернет връзка и на едно от най-труднодостъпните места в света – Антарктида. Освен на Южния полюс, Плана осигурява сателитна свързаност и на кораби в Черно, Червено, Северно и Средиземно море, а също и пренос на данни на корпоративни клиенти в Латинска Америка.

Въпреки всички непредвидени обстоятелства в глобален мащаб, през 2020 година VIVACOM отбеляза няколко изключителни технологични постижения:

  -       Компанията получи отличие за мобилната си мрежа - най-бързата мобилна мрежа в Европа* според изследване на Ook1]

-  Стартира  първата  в България търговска  5G мрежа чрез метода за динамично споделяне на спектъра. 

-       В оптичната си мрежа операторът пусна за първи път в България скорости до 10 Gbps[2].

-       VIVACOM беше отличена и като победител в категория “Pay TV Service Innovation of the Year 2020” от Digital TV Europe в наградите VideoТech Innovation Awards за внедряването на HEVC кодек в IPTVплатформата на компанията.


[1] Според анализ на Ookla®, основан на данните от Speedtest Intelligence® за първите шест месеца на 2020г. Търговските марки на Ookla се използват с разрешение. Повече информация за мобилната мрежа на VIVACOM на www.vivacom.bg.

[2] Оптична свързаност е скорост на физическо ниво между абоната и мрежата. За достигане на максималната възможна скорост от 10 Gbps, крайното клиентско оборудване трябва да покрива нужните технически изисквания на услугата. Услугата се предоставя в град София само при наличие на техническа възможност. Максималните достижими скорости са гарантирани на 80%. Повече информация на www.vivcom.bg 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още