IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чат стартъпът Discord почти удвои пазарната си оценка

Компанията набра 100 млн. долара финансиране

17:06 | 18.12.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Discord/Facebook page</em></p>

Снимка: Discord/Facebook page

Чат стартъпът Discord почти удвои оценката си до 7 млрд. долара, след като набра финансиране в момент, в който компанията се опитва да разшири своята потребителска база извън геймърите, пише Wall Street Journal.

Базираната в Сан Франциско компания заяви, че е набрала 100 млн. долара финансиране в рамките на нов кръг, воден от компанията за рисков капитал Greenoaks Capital, която вече е инвеститор в Discord.

Стартъпът разработва софтуер за комуникация чрез глас и текст, който е особено популярен сред компютърните и мобилните геймъри. Възходът на услугата съвпада с бума на популярността и оценките на онлайн мултиплейър игри като Fortnite на Epic Games.

Финансирането е набрано в момент, в който компанията се опитва да набере популярност сред масовите потребители. През септември например тя нае бившия маркетинг експерт на Nike Теса Арагоунс, която вече служи като главен маркетинг директор и следи експанзията на Discord извън света на игрите.

Discord очаква да генерира 100 млн. долара приходи през тази година, което е три пъти повече спрямо миналогодишното ниво, твърди източник, запознат с въпроса. Услугата има 140 млн. месечно активни потребители, или два пъти повече от 2019 г., допълва той.

„Вярваме, че Discord ще се развие и разрасне заедно с безкрайните иновации в начините, по които хората си общуват, като свърже милиарди хора по света“, коментира основателят и управляващ партньор в Greenoaks Нийл Мехта.

Финансирането оценява всяка акция на Discord на 280 долара, спрямо 144 долара за акция при предходния кръг, сочи публикация в блога на Lagniappe Labs.

Сделката следва кръг за набирането на 100 млн. долара за Discord през лятото, който оцени компанията на 3,5 млрд. долара.

Discord генерира приходи от абонаменти за своята услуга Nitro, която предлага допълнения към чата. Цената ѝ е 9,99 долара на месец, или 99,99 долара за година.

Компанията е подкрепена и от инвеститори като Index Ventures, IVP, Greylock Partners и Spark Capital.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:49 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още