IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Костадин Ангелов: Лесно можем да затворим всичко, но хората няма да издържат

Хроничните заболявания са причина за високата смъртност от коронавирус, твърди здравният министър

12:39 | 19.12.20 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Много лесно можем да затворим абсолютно всичко, но хората вече психически не издържат, нашата цел е да затворим максимално много опасности. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в предаването „Годината“ по Дарик радио, цитиран от Агенция „Фокус“. По думите му целта е намаляване на темпа на разпространение на заразата.

"В основата на нашите решения не стоят политически виждания и политически решения", изтъкна още здравният министър. 

Той подчерта, че в нито един момент не може да се прогнозира поведението на вируса, за да се изготвят ясни правила.

„Всеки един политик иска българските граждани да са здрави, свободни", каза още Ангелов. Той посочи, че когато отсреща има наука, когато има медици, когато има специалисти, които казват аргументирано, точно ясно, то политиците трябва да се вслушваме в гласът на науката. "Не може само от един показател да изкараме извод и резултат в действията. Имаме над 17 показателя", заяви още Костадин Ангелов.

Според него причината за умирането от коронавирус са хроничните заболявания на българите и там трябва да се положат усилия. По думите му нацията ни има лоша здравна характеристика.

По думите му здравеопазването в България не е лошо. "То, сравнено със здравеопазването ЕС, е изключително достъпно и то навременно достъпно", изтъкна министърът

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 3
ing5rov
преди 3 години
абе ти май не стопляш че сме много маймуни на клона вече ... чистка , разреждане , редукция , как да ти обясня ... нямало да има проблеми с репродуктивната способност на младите ... кога го пробваха ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 2
bgMan
преди 3 години
Щом има толкова българи с хронични усложнения къв е тогава този напън за масова ваксинация?Махайте се корумпирани продажници смотани!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
И>Д>И>О>Т>И>
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
заразата сте вие , *** ! "Хроничните заболявания са причина за високата смъртност..."коронаидиотизмът беше причината да оставите толкоз хора да измрат от инсулти , инфаркти , онкологични и други забоявания , на които вие *** не обръщахте внимание !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 2
khao
преди 3 години
щом те са виновни, значи много хора имат такива, а това от друга страна означава, че здравната система е била неефективна и корумпирана от десетилетия ...ОСТАВКА на Мутрите !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още