IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фючърсите на Tesla поевтиняват с над 6% в дебютния ден на компанията в S&P 500*

Според някои пазарни стратези историческата волатилност на Tesla предполага ежедневно ценово движение на акциите ѝ от около 4% в посока нагоре или надолу

13:31 | 21.12.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Фючърсите на американския производител на електромобили Tesla Inc. поевтиняват с над 6,3% в часовете преди старта на редовната сесия в понеделник, когато компанията на Илон Мъск отбелязва своя дебют в индекса S&P 500.

Стойността на акциите ѝ нарасна със 731% от началото на тази година в очакване на историческото включване към бенчмарка, превръщайки концерна в най-високо оценената компанията от автомобилния сектор, както и в най-голямата компания по пазарна стойност, присъединила се към индекса. 

Пионерът при производството на електромобили също ще влезе в индекса S&P 100, замествайки енергийната компания Occidental Petroleum Corp., чиито акции поевтиняват със 7,5% преди старта на редовната сесия, съобщава Bloomberg.

Трейдърите, които прекараха по-големя част от годината в залози за акциите на Tesla в очакване на нарастващото търсене от страна на индексните фондове, отново бяха зарадвани в петък, когато борсовото рали успя да тласне нагоре стойността на книжата на концерна с близо 5%.

Пазарните анализатори продължават да бъдат разделени по отношение на добавянето на силно волатилните акции на Tesla към индекса и как това ще повлияе на S&P 500. Според пазарния стратег Сюхоу Яо от Susquehanna включването на книжата ще окаже ограничено въздействие върху предполагаемата волатилност и че ако Tesla беше добавена преди месец, волатилността ѝ в рамките на S&P 500 всъщност щеше да намалее.

От друга страна Стив Сосник, старши анализатор в Interactive Brokers, смята, че историческата волатилност на Tesla предполага ежедневно ценово движение на акциите ѝ от около 4% в посока нагоре или надолу, като при сегашната си пазарна капитализация компанията може да подкрепи индекса с около 2 пункта.

*Информацията е актуална към 12:45 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
фиг.1
преди 3 години
Може да е във връзка с това, че шефът на MicroStrategy - Майкъл Сейлър е предложил на Мъск да инвестира в биткойни и той е проявил интерес.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
lyusien
преди 3 години
Не се съмнявайте нито за миг Акциите на Тесла ще достигнат 1000 долара за акция Кога Може би в началото на 2022 когато излязат резултатите за произведени годишно автомобили на Тесла Оперативната печалба и ускореното строителство на фабриките в Германия и Тексас Но може и по рано .......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още