IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Личният банкер на Тръмп в Deutsche напуска банката

Роузмари Враблич е спомогнала банката да даде на бъдещия президент кредити за милиони долари

22:52 | 22.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Yuri Gripas/Bloomberg</em></p>

Снимка: Yuri Gripas/Bloomberg

Роузмари Враблич – дългогодишният банкер на президента Доналд Тръмп в Deutsche Bank е поискала да бъде освободена от длъжност, съобщиха от банката.

Нейната оставка, както и тази на колегата ѝ Доминик Скалци, влиза в сила от края на годината, се казва в позиция на говорителя на кредитора, цитиран от Bloomberg. По-рано в. New York Times съобщи за оттеглянето.

Враблич, която работи в подразделението за частно банкиране като управляващ директор, помагаше за отношенията на Тръмп с банката, която в миналото отпусна на компанията на бъдещия държавен глава на САЩ стотици милиони долари кредити.

Кредитите, предоставени от Deutsche, станаха причина политически и съдебни представители от САЩ да искат многократно информация от банката за финансовото състояние на президента

През август Deutsche заяви, че преразглежда сделка за недвижимо имущество между Враблич и Скалци и компания, която е частична собственост на Джаред Къшнър – съветник на президента Тръмп и негов зет.

Враблич става част от екипа на германската банка през 2006 г., след като преди това работи за редица други компании, включително Bank of America Corp. Сред другите клиенти на Враблич е и Хърбърт Саймън – собственикът на баскетболния отбор Indiana Pacers.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още