IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ползите от тренировките на фитнес лежанки

Комбинираният фитнес уред е подходящ както за зали, така и за тренировки в домашни условия

09:00 | 28.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Спортен Склад</em></p>

Снимка: Спортен Склад

Искате да изведете фитнес тренировките си на следващото ниво? Искате да изгаряте мазнините по-бързо, да увеличите издръжливостта си и да имате по-добър начин на живот?

Време е да се сдобиете с комбиниран фитнес уред, подходящ както за зали, така и за тренировки в домашни условия.

Какви са ползите от тренировките на фитнес лежанки?

Многофункционалните лежанки са страхотни уреди, които Ви дават възможност да тренирате много групи мускули. Може да изпълнявате различни упражнения, както и да използвате лежанката самостоятелно или с тежести.

Висококачествените фитнес лежанки са здрави, стабилни и Ви осигуряват комфорт по време на Вашите тренировки. Те са подходящи както за професионални спортисти, така и начинаещи в света на фитнеса.

Основните ползи от тренировките на лежанки са:

·       Укрепване на мускулите на горната част на тялото

Мултифункционалната пейка/лежанка е чудесно оборудване за тези, които искат да имат повече сила и издръжливост, особено в горната част на тялото.

·       Подобрява гъвкавостта

Повечето модели са регулируеми и по този начин може да извършвате упражнения под различни ъгли. Това ще Ви помогне да укрепите мускулите на гърба си и да подобрите гъвкавостта.

·       Осигурява тренировка за цялото тяло

Лежанката предлага широка гама от комбинации от упражнения, като осигурява страхотна тренировка за цялото тяло.

·       Укрепва коремните мускули

Мултифункционалната лежанка може да укрепи коремните мускули и също така да помогне за загубата на мазнини в областта на корема.

Лежанките могат да се ползват и с лост- още едно много ефективно фитнес съоръжение.

Правилното трениране с лост и тежести увеличава силата и издръжливостта на мускулите ви, което ще Ви помогне да изградите красиво и здраво тяло.

Как да изберете най-добрите лостове за тежести?

Тренировките с лост могат да повишат издръжливостта на различни мускулни групи в горната част на тялото – ръце, гръб, гърди. От друга страна, може да тренирате и краката си, като изпълнявате клекове или напъди.

Хубавото е, че при упражненията с лост Вие натоварвате не само един основен мускул, но и други, второстепенни мускули. Те, от своя страна допълнително помагат за преодоляването на тежестта.

Когато избирате лост, гледайте той да е изработен от висококачествена хромирана стомана. Това ще Ви осигури по-голяма стабилност и по-добро изпълнение на различни упражнения.

На пазара се предлагат много модели лостове за тежести, които се различават по големина, дължина и тежест. Някои уреди се предлагат с уплътнение, което осигурява по-голям комфорт и стабилност при изпълняване на упражненията.

Освен самостоятелно, лостовете се продават и в комбинация с дъмбели. Към повечето модели се предлагат аксесоари, необходими за застопоряване на тежестите.

Съществуват основно два вида лостове. Правият лост завършва с резба и дава възможност за избор на натоварването, както и на устойчивост при фиксиране на тежестите.

Крив лост, наречен още вълнообразен има леко извита форма в средата, която спомага да се намали натоварването, което се прилага върху китката. По този начин спортуващите се предпазват от травми и наранявания.

 

Повече информация и цени може да видите на https://sportensklad.bg/fitnes-uredi/lejanki-presi/lejanki 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още