Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

2020 г. разтърси, но не срути жилищния пазар у нас

Следващата година обаче ще е трудна заради неяснотата около овладяването на пандемията, изборите и изтичането на банковите мораториуми

   1| 2    
0
 
7
 
12
преди 6 дни
Няма профилна снимка
Ама тя и 2009та не срути пазара на имоти. Даже инерцията отиде до 2010та някъде си. Ама после чак в 2013-2014 имаше минимум. В София края на 2013 започна нагоре двицението, провинцията 2014та. Та не бързайте моля. Отделно българите сме намалели с над половин милион от тогава.
0
 
9
 
11
mrynmryn до: zelka007
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Знам ги, просто не всеки би се набутал в такъв. В Сан Франциско от няколко години насам, се обсъжда проблемът с жилищата, защото просто 100к$ годишно, не стигат за там, дори за наем, а ако няма кой да върши работата на ниско квалифицираните работници, градът просто ще се забатачи още повече.
Като цяло нито една от тия държави, няма проблемите на България, тук за 10 часа си прекосил цялата държава, в САЩ няма дори да си сменил щата. Та в тоя ред на мисли, доста често, можеш да живееш в къща, в близък град, до тоя в който работиш, стига да ти се пътува по 20-40 мин всеки ден. Имам познати, които си купиха преди 10-тина години къщи в села до Варна за 100к лв., в града за тия пари, ще живееш в двустаен коптор.
6
 
1
 
10
zelka007 до: nkavrakov1982
преди 1 седмица
трудно и не е тема за публичен форум ... :))) ... препрочети второто изречение на предишният ми пост ... и пак го препрочети ... и пак ... докато получиш просветление ...
5
 
1
 
9
zelka007 до: mrynmryn
преди 1 седмица
google --> малките апартаменти на хонконг --> images
0
 
9
 
8
mrynmryn до: zelka007
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Аз познавам механици на кораби и мога да ти кажа, че не е за всеки, взимаше доста пари, заради големия стаж, които имаше, но като изкл. това, че в момента е зле със слуха - има твърде много кандидати, за твърде малко места. Живея във Варна (за сега) и имам доста познати, които в момента си стоят в тях, защото кораби не вървят както преди, а листа с чакащи е дълъг. Нямам как всички да са на високо платена работа, какво става с хората, които работят в офиси, на по-ниските нива, с продавачи, сервитьори, готвачи, охранители, колцентрове, счетоводители и др труд, който не е така високо квалифициран.
2
 
6
 
7
nkavrakov1982 до: zelka007
преди 1 седмица
В РВД я обясни как се почва работа ?
6
 
1
 
6
zelka007 до: mrynmryn
преди 1 седмица
с тия заплати отиваш на наем ... :))) ... ако искаш апартамент , мислиш по-отдалече за образованието си и бъдещето си и караш по азбучен ред упорито . в тоя ред на мисли , колко е средната заплата в РВД , или средната заплата на помощник механик на транспортен кораб например ... ?! щото познавам такива хора , които с честен труд и акълът , са си изкарали по 2-3 апартамента и са ги обзавели и децата са си изучили ... като не ти се получи пишеш коментари като hkavrakov1982 и studioaa и кълнеш мафията ... :))) ... даже бих добавил и един строителен инженер , абе като се замисля доста хора мога да добавя ...
0
 
9
 
5
mrynmryn до: zelka007
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Това никога няма да стане. Примерно в Германия има проблем с броя свободни жилища - тук го няма. Тук нарастващо население няма. Цените вероятно ще растът, но предимно в София, Пловдив, Варна, Бургас, вторите два защото все още лъжат някой руснак да си вземе имот, макар че доста от тях се мъчат в момента да продават, но не могат, заради цените, на които са им били набутани.
Според НСИ, средната работна в заплата бруто в София е 1800, във Варна 1200. Ако ми кажеш, как с тая заплата се очаква да събереш поне 30к лв., за първоначална вноска ("тристаен" във Варна, е 150к лв, които дори не е в централните части), да плащаш и кредит, след като ако сте двама на тия пари ще взимате 2000 лв и имате и други разходи.
2
 
12
 
4
преди 1 седмица
2021 ще го срути имайте малко търпение...
10
 
4
 
3
zelka007 до: nkavrakov1982
преди 1 седмица
хаха ... "и всички които се интересуват от покупка на по добри цени" ... кисело ли е гроздето ... ?!

цените в БГ и големите градове ще растат , докато не стигнат някакво средноевропейско ниво , засега са далече от тях ... и никаква криза не ги лови ... ужаст ... :))) ... започвайте да работите нещо смислено и доходоносно , за да си позволявате имотите които искате на текущите цени ... :)))