IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министърът на здравеопазването е първият българин, ваксиниран срещу коронавирус

Започва ваксинация на медицинския персонал във ВМА-София, Пловдив и Бургас

10:50 | 27.12.20 г. 22
<p>
	Министър Костадин Ангелов по време на ваксинацията. <em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Министър Костадин Ангелов по време на ваксинацията. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов е първият българин, ваксиниран срещу коронавирус.

Ваксинацията на министъра беше извършена в столичната болница „Св. Анна“ (Окръжна болница).

Ваксината бе поставена и на д-р Рада Прокопова, началник на Отделението по кардиология към Клиниката по вътрешни болести и ръководител на COVID отделенията в лечебното заведение, както и на Ани Кирова, медицинска сестра в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, съобщава Dnes.bg.

Министърът коментира след поставянето на ваксината, че няма търпение да се види с баща си без да се притеснява, че може да го зарази с коронавирус.

Сред първите ваксинирани ще са и медиците от Военномедицинска академия – София (ВМА). Първият ваксиниран в лечебното заведение беше ген.-майор Венцислав Мутафчийски, който е и председател на щаба да борба с коронавируса.

ваксинация ваксинация

Мутафчийски уточни, цитиран от Фокус, че днес ще бъдат ваксинирани 80 души от медицинския състав на болницата.

„Убедени сме, че всеки трябва да се ваксинира, за да се спре пандемията“, коментира той.

Днес ще бъдат ваксинирани и 163 медицински лица от 12-те болници в Пловдив. През следващите 4 дни се предвижда ваксинирането на още 440 медици, като общо те ще са над 600 души.

Започва ваксинацията за коронаверус и в Бургас, като днес ще бъде поставена ваксината на медиците от Комплексния онкологичен център в града.

Днес започва ваксинацията за коронавирус в целия ЕС с първата сертифицирана в блока ваксина - тази на Pfizer/BionTech.

ваксинация ваксинация

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

20
rate up comment 3 rate down comment 0
michaelis23
преди 3 години
браво желаем му скоротено отиване в отвъдното с алергичните реакции, но на тоя гнъсен тип са били витамини не от онова на -70 иначе до са да е се е възкачил при всевишния и а дано !!! ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 4 rate down comment 1
julian12
преди 3 години
Всъщност ваксината не предпазва от разпространение на болеста. А и защо да се ваксинирам с експеримантална ваксина за болест която е като лек щам на грип?! Айде няма нужда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 3 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
за тебе ше има , споко ... давам ти моята с радост !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 3 rate down comment 1
kane
преди 3 години
Българите все още са над 6 милиона, 3 милиона не искат да се ваксинират а ваксина, а с вируса, но за останалите 3 милиона с тези 4500 ваксини за кой по напред...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 2 rate down comment 5
ing5rov
преди 3 години
е то това е идеята ... колонията да остане без лекари , учители и военни ...ушевите и троловете за съжаление са като *** / тяхната *** / ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 3 rate down comment 4
penman
преди 3 години
*** си е тъпо, нищо че се е научило да пише, все едни и същи клишета повтаря. Мошенници като Пинокио и Гномчето поне по-изтънчени методи на мамене използват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 3 rate down comment 5
mariata
преди 3 години
Дали в спринцовката за министъра е имало ваксина или физиологичен разтвор, едва ли някога ще разберем. Дано няма странични ефекти ваксината, защото рискуваме да унищожим първо най-полезните членове в обществото - медиците и учителите. В англосаксонските държави постъпват по-умно - първо тестват върху тези над 80 години и в старческите домове
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 5
zelka007
преди 3 години
тебе нема да те мушкат с игли шубенце , дишай ... :))) ... като цяло никой не го е еня за подобните на теб . винаги си свободен да се съблечеш гол и да идеш да живееш насред нищото самостоятелно и самодостатъчно . остави прогреса на останалите хора да се мъчим с него ... специално за всички фенове на конспиративните теории , от рассия с любов , ще има рассийски противошапен препарат спутник-v във вид на ректални свещички , ем ваксина ем кеф , 4 (четири) кратен прием в рамките на месец ... ще има и избор на форма на свещичките - фалос(за такива като теб) или ракета искандер(за войнолюбците, да не ги изреждам тука) ... само цветът ще е един - ярко червени , със сърп и чук на дръжката на инструмента за поставяне ... ако не можеш да се доредиш, ще ти съдействам за една партида от посолството на рассия ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 4 rate down comment 4
zelka007
преди 3 години
изтребителите се строят вече, не ги мисли, по график ще са тук ... :))) ... пилотите се обучават, наземната инфраструктура също се оборудва, 3D радарните системи идват и те ... много скоро ще започнем да изпълняваме пълноценно ангажиментите си към НАТО. м/у другото не знам дали знаеш, ама сме в НАТО, а варшавският договор го скъсахме/погребахме 1991г ... :))) ... ще станат 30 години ... пък и още ще поръчваме ...още ли те гложди любопитство, чий изрусени кичури размята Бащицата из спалнята в бояна ... ?! ... не си му простила тази потайност ... :))) ... я виж резидента , разкара умна и красива жена, за едната пи-ар-ка , там всичко е ясно и няма покрито. търколило се гърнето, па си намерило похлупак - казва народът... :))) ... и ти ли си пи-ар-ка, като севда ... ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 5 rate down comment 3
ing5rov
преди 3 години
a ти кога ... кога ше те мушнат , поне за седмица да не те видим тука ... дай Бог и за по-дълго време !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още