Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

И коронакризата не спира поскъпването на имотите в Германия

Във федералната република жилищните имоти са поскъпнали средно със 7,8% тази година - особено силен ръст има за апартаментите в средните градове

2
 
4
 
3
Biso до: abdul
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ти сигурно правиш разлика межди повече от достатъчно доходи и повече от достатъчно спестявания?За къща в Kiel, 150 кв/м жилищна площ, с двор 700-800 кв/м, при цена от 445К евро има още около 54К евро (12%) нотариални такси, еднократен данък за терена и там още нещо - съпътстващи разходи.Първоначалното изискване е било за собствен капитал/самоучастие в размер на 89К евро. Но при отказа на банката да даде 445К*, е трябвало самоучастието да се увеличи значително. Моите познати са купили къщата и сега се извършва основен ремонт с разместване на стени, подмяна на врати и вътрешно стълбище и др. Спомена се цифра от порядъка на 130К евро само за ремонта. Ти прецени дали имат достатъчно или не. :)* Допускам, че са искали и част от сумата за ремонта да мине през кредита.
5
 
3
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
Твоите познати като "имат повече от достатъчно" що не си я купят без бaнката?Или повече от достатъчно, ама недостатъчно, м?
2
 
5
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Преди месец ако не бъркам, Дойче..нк е изпратила писмо до банките в Германия, че имоите в Германия са надценени с около 30%. Мой познати, които имат повече от достатъчно доходи и искаха да купят къща в скъп район, банката им отговори, че тази къща не струва толкова пари и не може да им отпусне исканата сума. Следващата година на есен ще видим какво ще е положението - народа още не е осъзнал на къде вървят нещата, а и политиците ги успиват, че утре всичко ще бъде по мед и масло. :)