IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пентагонът отложи масовото производство на изтребителите F-35

Причината е технически проблеми, повлияни от пандемията

14:27 | 02.01.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Пентагонът реши да отложи масовото производство на изтребители F-35, съобщи агенция Блумбърг.

Причината е несъстоялите се изпитания на бойните самолети, които трябваше да се проведат през декември миналата година. Съгласието за пускането на новото производство на стойност 398 млрд. долара трябваше да се даде не по-късно от март 2021 г., предава БГНЕС.

Изпитанията със симулация на бойни действия се отлагат от 2017 г. Този път тестовете са отложени заради технически проблеми, повлияни от пандемията от COVID-19, съобщи говорителят на заместник-министъра на отбраната на САЩ Джесика Максуел.

За да бъде определена нова дата на изпитанията, ще трябва да се направи още една експертиза. Според анализатори на Блумбърг, на новия екип на избрания за президент на Съединените щати Джо Байдън ще му бъдат необходими месеци, докато получи цялата необходима информация за вземане на окончателно решение във връзка с F-35.

В момента повече от 600 от потенциалните 3 200 самолета по тази програма се използват от военновъздушните сили на Корпуса на морската пехота на САЩ. Все още не е ясно как ще се държат самолетите срещу руската и китайската противовъздушна отбрана и най-новите самолети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
penman
преди 3 години
Пентгона е направил поръчка за 3000 бройки от СУ-57, затова е спряно прозводството.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още