IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сертифицирането на „Северен Поток 2“ е прекратено

Причината са новите санкции от страна на САЩ, твърдят от Det Norske Veritas

16:12 | 03.01.21 г. 7
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: EPA/CLEMENS BILAN</em></p>

Снимка: EPA/CLEMENS BILAN

Det Norske Veritas - DNV GL, международната компания за сертификация и класификация, потвърди прекратяването на всички дейности по сертифициране на газопровода "Северен поток 2" заради новите санкции от САЩ, днес говорителят на компанията Роберт Ковни, цитиран от ТАСС.

„През ноември 2020 година DNV престана да предоставя услуги на кораби, обслужващи Северен поток-2. Предстои компанията ни да спре всички дейности за проверка на газопроводната система", посочват от компанията.

Оттам подчертават, че това изявление е направено след приемането на ново законодателство в САЩ, според което компаниите, предоставящи услуги за тестване, проверка или сертификация за "Северен поток-2", подлежат на санкции.

На 1 януари в САЩ влязоха в сила разпоредбите на бюджета за отбрана, включващи разширяване на санкциите срещу газопроводите „Северен поток-2“ и „Турски поток“, припомня ТАСС.

„Северен поток-2“ включва изграждането на две газопроводни линии с общ капацитет 55 млрд. кубични метра годишно от руското крайбрежие през Балтийско море до Германия. До този момент са построени 94 процента от газопровода. Работата бе прекратена през декември 2019 година, след като швейцарската компания Allseas изостави полагането на тръби заради възможни американски санкции. Година по-късно обаче, на 11 декември 2020 година, работата бе възобновена с руския кораб "Фортуна", който положи тръбите в изключителната икономическа зона на Германия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 3 rate down comment 3
Pyramid
преди 3 години
Ако не знаеш, всички зависимости в света, са взаимни. И янките - няма "не искам!" - без да печелят особено от тези неадекватни санкции, също и двойно губят, което - на фона на изгряващ Китай, им се явява тройно главоболие. И руснаците свикнаха със сакциите, така че... Ще покрякат, покрякат краварите, па сами ще потърсят помощ срещу Поднебесната. (Щото, тя не се церемони.) И ще ги види баба Пръдла.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 0
kane
преди 3 години
Разделяй и владей. Всеки си брани пазарите много ясно. Каква е новината тук.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 3
cherney
преди 3 години
Не знам дали знаеш, но през 2018г. в САЩ бе подготвен един законопроект с абревиатура DASKA, който така и влезе в Конгреса за обсъждане, основно заради Тръмп. Само, че след 20 януари е твърде вероятно не само да бъде обсъждан, а и приет. А текстовете в него са някакъв мега кошмар, за която и да е държава - обявяване на Русия за държава - спонсор на тероризма, забрана за ползване на щатски долар при разплащания, санкции срещу всички основни компании, ембарго на нефтени и газови проекти и сделки, забрана на сделки с руски дълг, отключване от SWIFT и още редица подобни рестрикции. Ако тоя закон бъде приет в настоящия му вид, непострояването на СП 2 изобщо няма да е тема на разговор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 3
Императорът
преди 3 години
Германия иска СП 2 и е категорична, че няма да се откаже от него, затова и ще го получи, а наглите говедари и техните *** - например издрайфалият се под мене, ще пищят на умряло.Ватенка - дали най-големият износител на пшеница на света, ще яде пушки? Боже, колко си жалък....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 4
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Хотели как лучше, но получилось как всегда..Хаха :)))Рейгън ги научи да ядат пушки, арабелата ги наъчи да пият пвтрол, а сега ще ги научат да шмъркат газ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 5
zelka007
преди 3 години
:)))Стоян какво пише , големите руски енергийни проекти големи празни приказки ...чисто любопитство само , от четри тръби за турски поток по проект , колко работят в момента ... не се заяждам , спряха ги лятото за инспекция някаква , пуснаха ли ги ... ?!иначе крим наш ... !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 6
ing5rov
преди 3 години
и без петел ше съмне ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още