IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приключи ли интригата в първенството при 6 точки преднина за Лудогорец?

Твърде прибързано би било да се поставя такава присъда, въпреки че Лудогорец е безспорният голям фаворит

15:08 | 04.01.21 г.
Автор - снимка
Създател
Приключи ли интригата в първенството при 6 точки преднина за Лудогорец?

Зимната пауза в българския футбол настъпи след провеждането на 16 кръга от Efbet лига. Въпреки че доста мачове през есента бяха отложени заради случаи на масово заразяване с коронавирус в доста от отборите, в крайна сметка 2020 г. беше приключена с равен брой изиграни срещи от всички 14 тима в първия ешелон. Ситуацията на върха в класирането изглежда доста по-ясна, отколкото битката в зоната на изпадащите.

Лудогорец има 6 точки аванс пред основните си конкуренти Локомотив (Пловдив) и ЦСКА. Такава преднина за хегемона в българския футбол през последното десетилетие обикновено означава сигурна титла. Виждали сме зимната пауза да идва, а отборът на върха да не е този от Разград, но през пролетта всичко си идва на мястото. При това положение може ли да се твърди, че интригата в нашето първенство време до голяма степен приключи?

Твърде прибързано би било да се поставя такава присъда, въпреки че Лудогорец е безспорният голям фаворит. И точно в този период преди подновяването на шампионата любителите на изненадите могат да се ориентират към апетитните коефициенти на Efbet в секцията за дългосрочни събития. Възвръщаемостта при прогноза за титла на ЦСКА или Локомотив (Пд) е обещаваща.

Въпросът е способни ли са преследвачите да свалят лидера?

Със серията, която направи в края на годината, ЦСКА показа, че върви нагоре. С 6 поредни победи за “червените” демонстрираха постоянно и забележим възход в играта си. Мнозина се питат дали в Борисовата градина ще бъдат привлечени нови футболисти, които да направят отбора по-силен.

Истината е, че ЦСКА направи най-силния си трансфер през есента, когато убеди Бруно Акрапович да напусне “Лаута” и да започне работа на стадион “Българска армия”. Специалистът, който изведе два пъти пловдивското Локо до триумфа в турнира за Купата на България, може да превърне “червените” в истински претендент за титла.

Точно треньорската смяна намалява пък шансовете на “черно-белите”. Когато изглеждаше, че Локомотив е готов да окаже сериозна съпротива на Лудогорец за първото място, Акрапович си тръгна от “Лаута”. Затова въпреки предимството на пловдивския тим пред ЦСКА в директните мачове (досега е изигран един) шансовете на “смърфовете” да изпреварят шампиона са значително по-малки от тези на тима, воден от доскорошния им наставник.

Шампионите ще срещнат конкурентите още по 3 пъти

До края на редовния сезон остават 10 кръга, а след това ще се изиграе и плейофната фаза. Така че тези 6 точки аванс на Лудогорец има къде да се стопят. “Орлите” трябва да срещнат още по 3 пъти ЦСКА и Локомотив (Пловдив). Безспорно като класа и дълбочина на състава в Разград продължават да стоят осезаемо пред останалите в Efbet лига. Но дали ще се доверят на правилния треньор и дали въпреки скъпите си звезди отново няма да бъдат надиграни от конкурентите, както се случи в Борисовата градина преди няколко месеца? Напълно е възможно да видим обрат в класирането, защото Лудогорец в никакъв случай не е неуязвим, макар и през пролетта обикновено да е по-категоричен в първенството, отколкото през есенната част от шампионата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още