IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Симеон Дянков: Няма повече буфери в бизнеса

В следващите две-три години очаквам промяна в данъчната политика и ще има повече и по-тежки данъци, прогнозира бившият финансов министър

14:53 | 05.01.21 г. 2
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Предстоят 3-4 тежки месеца за българската икономика. Големите ни търговски партньори - Великобритания, Германия, Франция, обявяват сериозни мерки и това ще повлияе върху всички сектори. Трудностите с ваксинирането вървят нагоре. Инвестициите в България през миналата година се свиха с 60%. Не останаха буфери в бизнеса. Това каза пред БНР бившият финансов министър Симеон Дянков. 

Той подчерта, че както настоящото, така и следващото правителство трябва да мисли не за дефицита в бюджета, а къде да се похарчат разумно повече пари, за да може по-голяма част от работните места да се запазят.

Дянков е категоричен, че несигурността за бизнеса ще се задълбочава, защото ще има много по-малко инвестиции в целия свят, особено в Източна Европа.

„В света като цяло трябват повече фискални мерки. Следващото правителство ще използва актуализация на бюджета и тя ще бъде в посока секторни политики. В следващите две-три години очаквам промяна в данъчната политика и ще има повече и по-тежки данъци“, каза той и добави, че голямо влияние върху икономиката на България ще окаже и Brexit.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:45 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
driverf1
преди 3 години
Той най добре разбира от ПОСТНИ ПИЦИ.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
serafima
преди 3 години
Г-н Дянков, взеха медиите да ви търсят, не БОРИСОВ, като една от причините е, че боко предпочита да работи с калинки. Колко удобни са Ананиев (министър на всичко може да бъде), Ледения блок некадърен Сачева, която ви хулеше през 2013 г. и т.н За Барни Ръбъл да не говорим - вече няма кой да ни развеселява като него.Но, г-н Дянков (ние се знаем с вас лично), не отстъпвате от доктринерските си принципи и при това казвате половината неща. Така изглеждат по-благозвучно в стила и тако, и вако.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още