IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разработчикът на Fortnite купува мол, за да го превърне в своя централа

Компанията не следва тенденцията за свиване на офис пространствата

16:24 | 06.01.21 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Компанията, която създаде популярната видео игра „Fortnite” придобива мол в Северна Каролина и планира да го превърне в своя глобална централа. Това е поредният знак, че борещите се с проблеми търговски центрове се развиват в нови видове недвижими имоти, пише Wall Street Journal.

Epic Games разкри, че планира да превърне Cary Towne Center (с площ 91 хил. квадратни метра) в офиси и места за отдих, които да ползва за разрастването си в дългосрочен план. Epic иска да отвори новия си кампус до 2024 г. Това ще бъде значителен скок за компанията, която в момента разполага с централа от 23 хил. квадратни метра площ.

Придобиването и плановете за офис експанзия показват, че макар редица компании да се насочват към свиване на офис пространството и към работа от вкъщи, други все още виждт новите и по-големи офиси като важна част от бъдещето.

Epic твърди, че е твърде рано да разкрият подробности за новата централа. Въпреки че фирмата твърди, че не планира да изгражда пространство за състезания с видео игри в новата централа, тя посочва, че обмисля да включи пространство, което да се ползва от местната общност.

Компанията расте бързо, наема повече хора и иска да остане в Кари, твърди Илка Лукс, която е комуникационен директор в Epic Games. „Голяма част от нашата работа изисква голямо сътрудничествто и ние искаме да дадем на служителите възможност да използват офис, когато е безопасно да го правят“, допълва тя.

Планът за придобиване на Epic показва колко много от зле представящите се търговски центрове са се превърнали в привлекателна цел за подобни сделки за инвеститорите, които искат да ги превърнат в места за други цели – от офис пространства, до обекти, които да се ползват за живеене или за складове.

Epic ще плати 95 млн. долара за имота в Северна Каролина, който е изграден през 1974 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 3 години
офф, обърках ги с рокстар геймс... заееби :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 3 години
хахаха, прав си... аз понеже не играя фърс пърсан шутери, на мен ми бяха известни с класиката GTA.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
mrynmryn
преди 3 години
Най-жалкото е, че компанията им основно се свърза с тази игра... Та те държат правата на unreal engine, на който са базирани масата 3D игри.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още