IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поредно съперничество при електромобилите: Daimler и Tesla ще си мерят дисплеите

Германският концерн представи своя нов 142-инчов дисплей Hyperscreen, който ще дебютира с електрическия седан Mercedes EQS по-късно тази година

21:43 | 07.01.21 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Daimler AG</em></p>

Снимка: Daimler AG

Германският автомобилен концерн Daimler AG представи нов дисплей Hyperscreen, който ще покрие почти цялото табло на неговите луксозни модели Mercedes-Benz, в опит да надмине голямата сензорна информационно-развлекателна система на американския си конкурент Tesla Inc, която е отличителен белег за успеха на лидера в сегмента на електрическите превозни средства, пише Ройтерс. 

Във видео презентация главният изпълнителен директор на Daimler Ола Калениус заяви, че новият дисплей, който е с ширина 56 инча (142,24 см) засенчва 17-инчовия екран на Tesla, ще дебютира в модела EQS, новия напълно електрически седан на Mercedes, който ще бъде представен по-късно тази година, предлагайки пробег с едно зареждане на батерията от 700 км.

Освен че технологията разполага с функции като измерване на скоростта, както и музикални и навигационни функции. Екранът ще позволява на пътниците да имат достъп до някои функции на превозното средство, както и да гледат телевизия без да пречат на водача.

Tesla доминира при глобалните продажби на електрически превозни средства, а традиционните производители на автомобили като Daimler са впрегнали сили, за да разработят превозни средства, с които да се конкурират с компанията на Илон Мъск за пазарен дял.

Намерението на Daimler да победи Tesla е подкрепен от по-строгите стандарти за емисиите на въглероден диоксид в Европейския съюз (ЕС) и Китай и решението на все повече страни да започнат да забраняват продажбите на нови бензинови или дизелови автомобили още през 2030 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
troika
преди 3 години
Нормално. Аз да бях и аз също нямаше да си мърдам *** ако нямаше натиск.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 2
evlogi
преди 3 години
Ако не бяха Тесла,прословутите германци щяха съвсем лежерно да си я карат и да продължават с минималните подобрения във всяка нова итерация на еднообразните си модели.Сега се опитват да наваксат проспиването си на тенденцията в сектора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 2
ivan4o555
преди 3 години
Друзья,Даймлер и другите произвеждат повече от 120 години димящи печки!Миналата година Тесла произведе 500000 електрически автомобили.Добре, нека да ги сравняваме.Колко електрически автомобили произведе Даймлер през миналата 2020 година?!Тесла произведе 0000000 димящи печки!Наистина не можем да ги сравняваме!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 3
redcretin
преди 3 години
Щото Бенц продават за полугодие колкото теслата за цялата 17 години история.Впечатлен съм обаче от размера на човешката глупост в случая...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
Pyramid
преди 3 години
...що не си премерят продажбите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още