IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова грижа за купувачите на луксозни имоти в Лондон - къде да оставят самолетите си

Те все по-често изискват имотът да се намира в близост до малки частни летища, сочат наблюдения на брокери

10:03 | 08.01.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Купувачите на луксозни жилища и имения в и около Лондон искат ново удобство в ерата на COVID-19 – близост до частни летища, пише Bloomberg. 

Супербогатите клиенти пътуват повече с частни самолети сега, когато пандемията ограничава пътуванията с пътнически самолети, съобщава лондонската компания за луксозни имоти Сред тях са чуждестранни купувачи, които използват частни самолети, за да летят до Англия и да оглеждат имоти след началото на пандемията.

„Промяната в пътуванията със самолет изведе на преден план жилища с лесен достъп до по-малки частни летища“, коментира управляващият директор на Beauchamp Джеръми Джий. „Сега клиентите ни искат да им намерим големи жилища с достъп до места като Фарнтъроу и Нортхолт“, допълва той, имайки предвид летища в и близо до Лондон.

Луксозните имоти в британската столица не се радват на бума, който движи по-широкия жилищен пазар, а ограниченията за пътуванията са един от факторите, които задържат купувачите. Цените са под натиск от години, като тези в центъра на града намаляха с 4,3% през 2020 г., сочат данни на консултантската компания Knight Frank. Един от светлите лъчи на пазара са провинциалните имения, които отчитат най-силния си ръст на цените от над шест години, тъй като купувачите избягват живота в градовете.

А ако наблизо има летище, това е бонус. Имението Windsor Park Hall в Съри и близо до летище Фарнбъроу беше закупено за 21,5 млн. паунда (29,3 млн. долара) в края на миналата година, съобщава Beauchamp, която е била посредник по сделката. Купувачът руски милиардер използвал частен самолет, за да пристигне за огледа на имота с площ от 2700 кв. м.

За съживяването на пазара на луксозни жилища през 2021 г. обаче ще е нужно нещо повече от едно летище. Британското правителство предлага увеличаване на данъка върху капиталовите печалби, за да използва приходите за смекчаване на икономическото бреме от пандемията. То ще се добави към повишаването на данъка за чуждестранните купувачи от април.

„Данъците са това, което наистина пречи на голяма вълна от пари да се завърне в Лондон“, коментира Маркъс О’Брайън, агент по продажбите в Beauchamp.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още