IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla пуска вариант на Model Y, чиято цена се доближава до Model S

Новата цена за базовия Model Y вече е 41 990 долара, или само с 4000 долара повече от стандартния Model S

17:45 | 08.01.21 г. 2
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Американският производител на електромобили Tesla Inc пусна в продажба по-евтин вариант на Model Y, приближавайки ценово електрическия SUV по-близо до седана Model 3, най-евтиния автомобил на лидера в сегмента, съобщава Ройтерс.

Новата цена за базовия Model Y вече е 41 990 долара, или само с 4000 долара повече от стандартния Model S. 

На фона на тази новина фючърсите на компанията на Илон Мъск поскъпват с около 5% преди старта на редовната търговия в Ню Йорк, до 853,89 долара за акция.

Внушителното борсово рали на Tesla от 2020 г. помогна на Мъск да задмине основателят и главен изпълнителен директор на Amazon.com Inc. Джеф Безос, превръщайки се в най-богатия човек на планетата, съобщи Bloomberg News в четвъртък.

Нетното богатство на родения в Южна Африка инженер достигна 188,5 млрд. долара - с 1,5 млрд. долара повече от състоянието на Безос, който държеше първото място от октомври 2017 г.

Новият вариант на Model Y е представен само дни след като автомобилният производител надмина очакванията на Уолстрийт относно доставките на превозни средства за 2020 г.

В рамките на вчерашния ден се появи и новината, че клиентите на американския концерн в Китай, които вече са закупили новия Model Y, ще се сблъскат със забавяне при доставките. Базовата версия на модела ще бъде доставена през второто тримесечие на годината, а вариантът Performance - през третото тримесечие, става ясно от информация, публикувана на уебсайта на Tesla.

Когато Tesla обяви цената на електромобила през изминалата седмица и стартира неговите продажби, компанията заяви, че доставките ще се осъществят още този месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
redcretin
преди 3 години
Не, само си глупав :) То се видя със Сигнал какво стана тия дни, тесларите сте едни мухи без глави :)Гледам в статията пълни глупости, моделите омешани както дойде. Интересно, че ти като теслар не си го разбрал... май толкова и разбираш въобще.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
lyusien
преди 3 години
Съвсем скоро ще видим цени на акциите на Тесла от 1000 долара за акция и пазарна капитализация на компанията от 1 трилион долара - 1000 милиарда Казвам то отдавна но много читатели на Инвестор ме смятаха за луд Е скоро ще разберат че не съм
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още