IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi иска да се откаже от двигателя с вътрешно горене до 10-15 години

В компанията от Инголщад вече се разработва план за преминаването към електромобили, в който са заложени конкретни дати

16:50 | 09.01.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Най-големият производител на премиум автомобили в състава на Volkswagen Group - компанията Audi, ще се опита да премахне двигателите с вътрешно горене от своите модели най-късно до 10-15 години и ще започне да предлага само електрически превозни средства, съобщава Automedia.bg.

Според германския седмичник WirtschaftsWoche, който се позовава на свои източници, в компанията от Инголщад вече се разработва план за преминаването към електромобили. В него са заложени конкретни дати, на които отделните заводи на Audi ще започнат да спират производството на автомобили с двигатели с вътрешно горене.

„Опазването на околната среда и икономическият успех вървят ръка за ръка - това е новият девиз на нашата компания“, коментира главният изпълнителен директор на Audi - Маркус Дюйсман.

Според него, останалите автомобилни производители работят по подобни стратегии, като главната им цел е всички те да бъдат напълно подготвени за средата на следващото десетилетие, когато голяма част от държавите в ЕС ще са се отказали или ще предстои да се откажат от използването на превозни средства с двигатели с вътрешно горене.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:53 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 5
дядя Вова
преди 3 години
Audi иска да се откаже от двигателя с вътрешно горене до 10-15 години Не мой!Ще изфърли Тислътъ зад борда!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още