IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-лошият президент на всички времена ли е Тръмп?

В 7-минутно видео на фона на драматична музика Арнолд Шварценегер осъжда нахлуването в Капитолия възможно най-остро

13:48 | 11.01.21 г. 22
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Stefani Reynolds/Bloomberg</p>

Снимка: Stefani Reynolds/Bloomberg

Най-големият страх на политиците е просто да бъдат прогонени от народа си. Да бъдат прокудени с опустошителната присъда, че са „извън времето“, т.е. напълно излишни. Например бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер  винаги се опасяваше от това. Вероятно и българският премиер Бойко Борисов. В САЩ десет дни преди вече фиксирания край на мандата и няколко дни след бунтовете в Капитолия се водят дискусии за импийчмънт на президента Доналд Тръмп.

Днес демократите, които наскоро спечелиха изборите в Сената, възнамеряват да започнат процедура за импийчмънт в Камарата на представителите на САЩ, втори опит за отстраняването на президента. Единственото обвинение: „подбуждане към бунт“. С разпалена реч Тръмп е подбудил своите поддръжници към акт на насилие.

Най-късно до сряда също трябва да се гласува евентуална забрана на Тръмп да заема каквито и да е било държавни постове. Дори все повече републиканци в парламента обръщат гръб на държавния глава и призовават за оставката му - малко късно с оглед на вредата на демокрацията, която той нанесе.

Арнолд Шварценегер формулира особено красноречиво обвинение. Тръмп е „неуспешен лидер" и ще „остане в историята като най-лошия президент на всички времена", каза бившият актьор звезда, който бе и губернатор на щата Калифорния от страна на републиканците.

В седемминутното видео на фона на драматична музика Шварценегер осъжда нахлуването в Капитолия възможно най-остро. Нападателите „стъпкаха принципите, на които е основана страната ни". 

Бившият губернатор разказва доста открито и своята лична история - че е видял в детството си как „разбитите мъже се опитваха да удавят в алкохол вината си от Втората световна война" и така са се ожесточавали. Баща му е бил нацист, биел го в пияно състояние и е плашил майка му, разказва Шварценегер.

А предупреждението за това какво може да се случи, ако демокрацията се срине, какво могат да причинят войната и страданията, е последвано от много патриотичен призив към американците: Актьорът от "Терминатор" ползва добре познат филмов реквизит, меча от филма "Конан Варваринът". Точно както този меч била и демокрацията: колкото повече го бият и закаляват в огъня, толкова по-силен става.

Тръмп направи опит за преврат, „като заблуждаваше хората с лъжи“, каза Шварценегер в речта си: „Трябва да се възстановим заедно от току-що случилата се драма. Като американци трябва да се излекуваме“. Но ако цитираме Уилям Съмърсет Моъм, един от най-известните и най-високоплатени западни писатели през 30-те години на XX век, то би трябвало да знаем:„ Времето е добър лекар, но лош козметик“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

12
rate up comment 4 rate down comment 5
bgMan
преди 3 години
Не!Деменцията Байдън ще е най-лошият.За какво кукловодите слагат човек без мозък в Белия Дом?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 2 rate down comment 3
ing5rov
преди 3 години
смесването на холивуд с политиката е стара традиция в америка ... жалко , че го нема веч Кубрик да ни поразвесели ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 2
mrynmryn
преди 3 години
Успял е да иницира идеята, когато кажеш майкрософт се сещаш за Бил Гейтс, не за хилядите хора зад него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 1 rate down comment 4
mrynmryn
преди 3 години
Искаш ли да сложим, по 2 бона, че ще ти отлепя без проблем 120, ще ти направя и няколко повторения? И аз не ползвам стероиди, съмнявам се, че си стъпвал във фитнес като цяло, защото нямаше да напишеш нещо такова.Без зоба, той никога нямаше да стигне тия килограми, нито е поставил някакъв рекорд, нито нищо. Бодибилдинга изобщо не е до вдигане на тежести, а до пропорции на тялото, един известен билдър бе казал - на този етап в бодибилдинга са важни само две неща - генетика и колко химия може да поеме тялото ти. Арнолд просто имаше и от двете. Много преди него умряха, преди да видят 40-те, много са още живи, но не всички постигнаха неговото тяло. Ли Хейни има повече 1-ви места от Арнолд и за много хора, той е истинският "посланик" на бодибилдинга, а не Арнолд.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 5
zelka007
преди 3 години
Бат Арни е икона ... аве ей , от лежанка е вдигал 240 , ти 120 не можеш да отлепиш , камо ли в серия да влезеш ... в момента на 70 и кусур съм го виждал да си помпа с два дъмпела по 40 кила всеки ... ти един не можеш да вдигнеш с двете си ръце ... с пачки ще те замеря от софия до варна и нема да се наведе да вземе падналите ... ти го докарай да имаш прислужница първо и да можеш да го държиш вдигнат и прав повече от 45 секунди после коментирай на хората децата ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 4
khao
преди 3 години
Хитлер е успял да започне война, сам срещу всички.---нито е бил сам... нито се е бил срещу всички! учете е тая история, че се излагате. бат арни е класика, можеш само да му носиш вода на лежанката!квото е направил го е направил сам... китеника е наследник-некадърник.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 9
mrynmryn
преди 3 години
Хитлер е успял да започне война, сам срещу всички, при това е постигнал доста военни успехи, ти би ли го уважавал?В момента, в който Арнолд реши да се занимава с политика, почнаха и издънките му - свали си плакатите от голдън джим, отказа да отговаря на въпроси свързани със стероиди (преди е говорил открито за това), син от прислужницата и тия са му само по-известните издънки, навън от САЩ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 3
фиг.1
преди 3 години
Арнолд е пристигнал в САЩ като обикновен имигрант без връзки и протекции. Успял е да си спечели световна известност като културист. После се е пробвал в киното и е станал една от най-големите холивудски знаменитости. След това се пробва и в политиката, избраха го да губернатор на Калифорния, най-високата длъжност до която може да стигне човек, който не е роден в Америка. Сега вече е стар, но в актива си има забележителни успехи не в една, а в цели три кариери. Който не го уважава за това, нека да изброи собствените си велики постижения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 6
khao
преди 3 години
от самото начало беше ясно че това е най некадърния за цялата им история !Като си избереш клоун, жънеш цирк !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 7
studioaa
преди 3 години
Най-лошия президент на всички времена е чернокожия марксист обама, а не Тръмп...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още