IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

21% от учителите у нас искат да се ваксинират

Темповете на ваксинация у нас съвпадат с тези в Германия, съпоставени на база брой поставени ваксини на глава от населението

12:17 | 11.01.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

21% от учителите в образователните институции в България са заявили желанието си да се ваксинират на този етап. Това стана ясно по време на работна среща, в която участваха министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и членове на Националния оперативен щаб.

Ще продължи записването, докато тече ваксинацията на втората група по плана. Приоритетно ще бъде ваксиниран и непедагогическият персонал в образователните  институции. 

Темите на разговора бяха противоепидемичните мерки в училищата и предстоящата ваксинационна кампания на педагогическия и непедагогическия персонал. Анализът на противоепидемичните мерки продължава и все още е рано да се вземат окончателни решения, посочва се в информацията на здравното министерство.

Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев съобщиха, че темповете на ваксинация у нас съвпадат с тези в Германия, съпоставени на база брой поставени ваксини на глава от населението.

Вторият етап от имунизацията у нас би трябвало да започне от тази седмица.

Здравните власти обявиха, че имат готовност да стартират ваксинацията на ползвателите на социални услуги в домовете за възрастни хора, както и на учителите.

Броят на хората в социалните домове, които искат да се ваксинират, за момента не е висок. Желаещите да се имунизират на този етап са едва 20%, заяви социалният министър Деница Сачева пред bTV тази сутрин.

Очаква се скоро да заработи мобилно приложение, което е част от информационната система относно COVID-19. В него ще има секция за въпроси и отговори, в която всеки ще може да изпрати своето запитване.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
21 % "искат" ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още